16 januari 2022

Vi reser till San Pedro

Upp vid halvfyra idag. Det är en förskräcklig tid att gå upp. Många av de plan som vi tagit från Heathrow har gått innan åtta och då de rekommenderar att man är på plats tre timmar innan nu med alla dokument, så blir det väldigt tidigt. Taxin kom halvfem. Hela processen gick väldigt smärtfritt och vi hann med en kaffe innan vi skulle flyga ner till Malaga.


Det var helt underbart att komma ner igen, men väldigt kallt. I och med att värmen inte varit på här på ett och ett halvt år så var det väl tretton grader på. Speciellt golvet var hur kallt som helst. Det var bara att sätta på värmen på alla luftkonditioneringar och även ett par skor och vänta på att temperaturen skulle stiga.


Utebordet hade varit invirat i en presenning för att klara sig, men den var totalt sönderblåst. Bordet såg i alla fall helt ok ut.


Lunch blev på en relativt nyöppnad restaurang med pinxos här brevid. De hade öppnat i juli 2021. Djärvt att folk vågar satsa i dessa tider!



Spännande och lite annorlunda mat och Michi hittade så klart en korv. Argentinsk denna gång.


Internet fungerade inte, men efter en del konsultation med IT-experterna Anna och Erik så kunde vi starta om det och få det att funka. Projektorn hade klarat sig fint på vägen så nu kan vi se svenska nyheter och annat även här.


På kvällen gick vi till Cocina de Santos, som ligger på den lilla gågatan här brevid. Vi satt i ett utetält med värmelampor brevid. Det gick hur bra som helst.


Hur gott är det inte med alla dessa spanska charkuterier...


Båda har sagt att nu får det inte dröja så länge tills vi är här. Vi skall också fixa i ordning kontor och flytta ner så det finns en dubbelsäng i gästrummet. Lättare för barnen också att åka ner och jobba härifrån om de vill det. Det bästa av allt var att badrummen och köket, som fixats när vi var borta, var precis så fina som vi hade hoppats. Jag kommer att lägga ut lite bilder efterhand här. Tänk att vi har denna sagolika plats i världen.