02 januari 2010

Nyårsafton 2009

Tänk att det nu redan gått 10 år av 2000-talet. Inte klokt! Man kommer ju så väl ihåg allt som var när år 2000 skulle firas in. Då var vi på Kanarieöarna, nu i Lerum. Vår fina lilla tavla som vi haft sedan barnen var små hänger med fortfarande.

Det är fortfarande kallt hemma med temperaturer ute nedåt -15 grader. Sällan det är så kallt och det gör att temperaturen inne varierar mellan 15 och 18 grader. Inte så varmt...

På kvällen firade vi nyår hemma hos goda vänner. Vi brukar vara tre till fyra familjer som firar nyår tillsammans och så även i år. Vi var hemma hos familjen Udén, tillsammans med Jalrups och Sundbergs. Nästa år är Annas vänner Erika och Lovisa på stipendium i USA så skaran kommer att bli lite mindre.

Anna Udén hade som vanligt gjort en helt fantastisk dukning! Man kunde bara stå och beundra den! Eva Sundberg kom med fördrink och tilltugg till middagen.

Vi stod för förrätt och hade gjort en laxtartar med bland annat koriander och dill.

Anna och Mats hade varmrätten som bestod av oxfilé, potatisgratäng med kantareller och glaserade lökar.
Eva och Tomas kom med en fruktkorg. Allt var jättegott!

Lovisa och Erika njöt av denna nyårsafton. Nästa år är de troligen i USA. Båda har fått Rotarystipendium, men vet inte riktigt var de kommer att hamna.

Anna och Klara är de som tillsammans med Elina nästa år får fira med sina föräldrar.
Vid tolvslaget kom champagneglasen fram.

Efter tolvslaget fortsatte vi en rolig musiktävling som Eva J, Klara och jag vann! Härlig avslutning på kvällen.
När vi åkte hem på kvällen sedan var det-15 grader, kallt och väldigt vackert! En härlig nyårsafton med våra nära och kära vänner :)