24 december 2021

Julafton i Maidenhead

Julaftonen fick en lite annorlunda start i år när vi åkte till Collinsons ute vid Heathrow för att göra våra covidtest inför resan till Maldiverna. Nu har vi i alla fall gjort vad vi kan.



Väl hemma igen körde Fredrik och Michi igång med gravlaxsåsen.


Fredrik hade gjort årets lax och den var supergod.


Vid halvett kom Anna, Erik och Pluto över på brunch.


De hade med champagne och Erik gjorde Mimosas, dvs hälften champagne, hälften apelsinjuice.


Vi provsmakade både laxen och skinkan. Mycket annat också så klart.


Pluto hade fått på sig en renuniform. Han gillade inte att ha luvan på.


Efter maten var det julklappsutdelning och alla fick paket...



Pluto fick en leksak som såg ut som en rad med massor av prinskorvar av Helene med familj. Tror Michi var lite sugen på den.


När det var dags för glöggen vid fyratiden kom herrarna ombytta och stiliga. Vi skulle varit tio här idag, men redan tidigare i veckan hade Carlos och Julia, Fredriks vänner, fått covid och bokat av. Idag testade Fredriks lägenhetskompis Edward positivt. Fredrik blev lite orolig och gjorde direkt ett snabbtest hos oss, men var negativ och vi kunde andas ut. Axel och Saga som kom, hade precis varit och gjort ett test på Heathrow innan de kom till oss då de skall resa till USA imorgon, och var negativa också. Nu kunde vi andas ut.


Vi skulle ta ett foto på oss med Pluto. Lättare sagt än gjort :)


När det var dags för middag gick vi över till Anna och Erik. Där fanns Annas goda köttbullar och smaskiga skagenröra tillsammans med mycket annat. Saga och Axel hade med sig lite finska specialiteter också. Ingen risk att gå hungrig därifrån.


I vår Nespressokalender fick vi en jättefin vit mugg, tillräckligt stor - äntligen - för att rymma kapslarna vi har. Kaffeglasen vi har svämmar ofta över...


Vi fick till ett familjefoto hemma hos Anna och Erik också. Pluto är lite tung att hålla nu.


Det blev en annorlunda jul, men samtidigt så stämningsfull, fin och rolig som den skall vara. Vi ringde och pratade lite med pappa, Helene och Bärbel, men får prata mer när det är lite lugnare. Vi fick i alla fall önska varandra en riktigt God Jul!