18 augusti 2013

Cenang Beach och matlagning hemma

Michi blev hämtad av D imorse för att åka till SADA, vattenverket, igen. Bra att ha med D som kan språket om problem skulle uppstå. Det roligaste var att när Michi berättade att vattenmätaren är sönder så fick han till svar: "Ja, det har den varit sedan april." Så typiskt här att man vet om ett problem, skäms inte att berätta om det, men gör inget åt det. Nu skulle de i alla fall starta en utredning och vi skulle troligen få pengar tillbaka. Skall bli kul att se om de kan kommunicera mellan avdelningarna så inte vårt vatten är avstängt rätt som det är för att vi "inte har betalt". Man vet aldrig...

Själv körde jag Fredrik till flygplatsen vid elvatiden då han skulle åka hem för att plugga inför skolan imorgon.


När jag var klar så åkte jag snabbt hem för att hämta badsaker och åka ner till familjen Delfs som var nere på stranden.




Senare på dagen blev det lite pyssel hemma. Vi hade köpt lite fina spanska skyltar när vi var i Almunecar och nu fick de äntligen hamna på den plats de var avsedda för.



Michi hade köpt ett flaggspel i Sverige och nu kom det också på plats.



Nu har vi ätit ute så många dagar så det kändes skönt att stanna hemma och fixa iordning lite.



Michi började med att öppna "baren" på terrassen.




Kul för Fredde och Michi att ses igen. De har gått i skola ihop och känt varandra sedan de var små. Fredde arbetar som kock, vilket vi genast drog nytta av när vi lagade mat :)




Vi grillade lamm, gjorde potatisgratäng och Ewan hjälpte till och grillade majskolvar.




Senare på kvällen uppstod viss dramatik när Michi fick ett stick av något djur, inne i halsen, när han drack från sitt glas. Det är ju lurigt när man sitter ute med dricka i mörkret. Som tur var gick allt bra, men det kändes ju väldigt obehagligt innan vi visste hur han skulle reagera, om halsen skulle svullna upp. Nu kändes det mest som om något satt kvar, men det var inte problem att andas. Man ser så fort saker kan hända... Läskigt!