15 december 2010

Ingen gas i Mont Kiara

Idag har det varit en fullspäckad dag. Anna har exams hela veckan och sticker jättetidigt till skolan så jag kör och hämtar Fredrik. Jobbade på Soft Touch som vanligt på måndagar. Var också och betalade in bilskatten på posten. Långsamt, långsamt... Undrar vad de gör egentligen. Tio nummer tar minst en halvtimme.

På kvällen hade vi Kimmo, Jasmin, Felicia och William på besök. William har fattat tycke för Michi och bara låg över hans mage i soffan och kramade honom. Ett riktigt litet bustroll, men charmig som tusan. Felicia är lugnare än sin bror och också jättegullig.

Vi skulle lagat lite mer kinesisk mat men hade ingen gas till spisen. TM Net, ett av telebolagen här, höll på att gräva ner nya telefonledningar och lyckades göra hål på en av de större gasledningarna så hela Mont Kiara var utan gas. Ingen vet hur lång tid det skall ta att laga det och gasen försvann redan igår. Tur vi har grill och ugn. Nu blev det grillat kött och potatisklyftor, sås och grönsaker istället.
Idag var det Lucia, men det blir inte så mycket sådant här just idag. Fick sätta på en julskiva istället :)

Glögg och Luciafirande på residenset

I söndags var det dags att göra glögg här hemma. Blossa lyser med sin frånvaro... Hade fått ett recept från Linda Nord och lade till lite extra från ett internetrecept.

Det som jag hade i var en bit kanelstång, 10 kryddnejlikor, 1 tsk kardemummakärnor, en bit färsk ingefära och ett par pomeransskal. Kanelen och ingefäran gjorde jag i små bitar. Lade sedan allt i en skål. Ovanpå detta slog jag sedan en deciliter vodka. Satte gladpack över skålen och nu skall den få stå ett dygn och därefter silas och blandas med två flaskor vin.

På kvällen var det dags för Luciafirande på ambassaden. Det var lite knytkalas mellan ambassaden, Swea och svenska skolan med maten. Det var också lite julmarknad så Karin och jag var där och sålde våra halsband.

Nästan 150 svenskar var där. Bärbel kom ju häromdagen och var också medbjuden.

Tillställningen började med en julgudstjänst och prästen Bo Viking från Singapore var uppe.

Fredrik blev ombedd att läsa en vers under gudstjänsten och var den tredje som fick gå upp.


Efter lite mingel och julmarknad var det sedan dags för Luciatåget. I år var det flera vuxna med och det blev flerstämmiga Luciasånger.

Strax efter åtta var festligheterna över och det var dags att packa ihop och åka hem efter en rolig kväll.