07 april 2017

Spännade resa till Langkawi...

Tala om stressande förmiddag! Idag skulle vi upp till Langkawi med våra vänner Pia och Anders och Pias kompis som också heter Pia. Tjejerna flög upp med AirAsia och landade redan vid tio och åkte till vårt hus för att vänta på mig. Jag var bokad halvelva med Firefly och skulle landa kvart i tolv. När jag kommer ut till Subang och skall checka in min väska så säger de att mitt rosa id-kort, som jag rest på i alla år inrikes, inte gäller som legitimation utan jag måste ha mitt pass. Nya regler sedan i mars. Sist jag åkte upp var sista helgen i februari. På flygbolagens hemsidor står ingenting så man får veta det först när man står och checkar in. Jag fick inte gå ombord - helt vansinnigt. Alla malaysier reser med id-kort men helt plötsligt fick inte jag det. Thelma kom ut med mitt pass och jag fick flyga vid två istället. Michis pass är på kinesiska konsulatet för visum så det blir ju spännande att se hur det går för honom ikväll...



Vi fotade för säkerhets skull av hans kvitto att hans pass är inlämnat för visum. När han senare flög från KLIA, annan flygplats, så släppte de igenom honom hur lätt som helst med hans id-kort. Man kan bli galen hur olika det är, men tur att Michi kom med planet!!!




Michi och Anders landade ungefär samtidigt. Vi tjejer hade haft en skön eftermiddag vid poolen i väntan på dem. Så fort de kom satte vi oss i bilen och åkte bort till den lokala fiskrestaurangen. Vi åt hur mycket som helst och jag skrattade gott när jag betalade notan - 123 RM, dvs 250 kronor för färks fisk och skaldjur för fem personer. Lagom pris :)



Efter middagen blev sedan Anders (och vi tjejer på nåder) inbjudna till Michis man cave.



Det började sedan hagla in hemska nyheter från Sverige där någon idiot tagit en lastbil och kört som en galning på Drottninggatan i Stockholm. Fyra personer döda och flera skadade. Han körde sedan rätt in i Åhléns innan det blev stopp på färden. Vad händer i vår värld? Skönt med funktionen på Facebook där man kan anmäla att man är säker. Var i kontakt med lite släkt och vänner för att kolla att de var ok. Mörk värld!