22 juli 2022

Emma och Andreas på besök

I Spanien har vi med Annas hjälp lyckats hitta Mariette, en ungersk tjej som hjälper oss att städa. Tidigare har vi alltid fått ringa henne så att hon kommit första dagen, men nu med de nya låsen där vi kan skicka henne en kod så kan hon fixa städningen innan vi är på plats. Jag kom på att vi stänger ju av vattnet när vi åker därifrån, men med gemensamma ansträngningar kunde vi ju lotsa henne till vredet där man sätter på det. Mariette pratar ingen engelska, bara spanska, så det blir till att träna på både skriven och talad spanska varje gång. Helt perfekt!


Idag skulle vi ha gäster så efter att ha bäddat i ordning blev det en tur till Kungälv med handling och ett besök i bokhandeln så klart. Behövde bland annat köpa lite fler glasflaskor och de finns på Ica Maxi. Idag var den nya flädersaften klar och jag har gett bort flera flaskor så behövde fylla på lagret. Den ser så otroligt fin ut med sin röda färg!


Så fick vi hit Emma och Andreas. De var våra goda vänner när vi bodde i Kuala Lumpur och vi har flera semestrar på Langkawi bakom oss. När pandemin kom 2020 och vi blev fast i Sverige så flyttade de hem till Stockholm och vi fick aldrig säga hejdå. Det kändes helt fantastiskt att få träffa dem igen och äntligen ge den där hejdåkramen och samtidigt få en ny start, fast i Sverige.


Det blev en härlig eftermiddag/kväll med spanska förrätter och massor med skaldjur. Framförallt blev det också mycket prat när över två år skulle uppdateras.