23 oktober 2013

Bad i vattenfal, lokal mat och Anna och Martin åker mot Sverige

Nu när vi lagt beslag på Anna och Martin så tog vi med dem på en tur runt ön. Michi ville visa oss hotell Danna så ligger vid Telaga Harbour. Jättefint hotell, men lite tråkigt läge. Så långt borta från alla restauranger och allt liv.


Vi åkte sedan vidare till vattenfallet och efter allt regn som varit nu så var det ett rejält fall att bada i. Vi välkomnades av en liten apa på en bil.


Vattnet forsade ner. Några killar var där och hoppade från klipporna. Ett par av dem var lokala och verkade ha gjort det hundra gånger förr så de kände till vattnet, men ett par turister gjorde baklängesvolter och en hoppade inte tillräckligt långt ut så han var nog centimeter från att slå i huvudet i bergsväggen. Läskigt!


Nere på stranden var det massor av apor och de gick direkt in i väskorna om vi inte höll i sakerna.


Efter badet började vi bli lite hungriga. Normalt åker vi till en lokalrestaurang som ligger vid havet, men den har stängt nu. Så synd! Vi hittade dock ett annat ställe nära Craft Complex. Ingen kunde engelska, alla menyer på malaysiska och fantastiskt god mat!


En hel låda med färska kokosnötter fanns att tillgå...


... och Bärbel tog genast en för att prova.


Själv åt jag nudlar med kyckling och massa extra chili padi. Mums!


Väl hemma igen började dagens svarta moln att hopa sig.


Martin och Anna packade inför dagens hemfärd och Michi flöt omkring i poolen och hade det bra.


Sedan hann grabbarna med en sista öl innan hemfärden också :) Vid sextiden kom en taxi och hämtade dem för färd till flygplatsen, flyg ner till KL och sedan flyg hem till Sverige.


Så var det bara Bärbel, Michi och jag kvar efter en intensiv, men väldigt rolig vecka. Och den här lilla kompisen på utsidan av fönstret.


Imorgon är det dags för oss att packa ihop också och lämna huset för denna gången. Inte mycket har hänt på baksidan, så vi hoppas på att regnperioden snart är över och att byggandet av stödmuren tar ordentlig fart.