12 april 2009

Påskafton firas även här

För första gången firades påskafton i Sweas regi här i KL och vi samlades på Damai condo för att få en ordentlig påsklunch. 36 vuxna och 23 barn var anmälda så det var gott om folk. Alla familjer hade fått sätta upp sig på en lista med vad de ville ta med för mat och vi fick ett välfyllt buffébord! Alla obligatoriska rätter fanns med, men även lite malaysiska inslag. Sill, Janssons, sillröror, köttbullar, ostar och goda bröd fanns på det överfyllda bordet.

Lunchen skulle börja kl 12, bord och stolar var frambeställda från management och vi i styrelsen skulle samlas 11.15 för att bara kolla att läget var under kontroll. Hm, efter fem år i Malaysia borde man ha anat att så inte var fallet :o) Tre små förskrämda bord stod i ett hörn och sedan var det i princip tomt... Kontoret hade stängt på grund av möte så där gick inte att få tag på någon som kunde hjälpa oss med mer möbler och klockan närmade sig obarmhärtigt tolvslaget. Tack och lov dök några städerskor upp, och med en salig blandning av engelska och malaysiska lyckades vi förmedla budskapet vad vi behövde. Då gick det som en dans och fem i tolv innan alla anlände stod vi och såg ut som om vi haft koll hela tiden!!!
Alla barn kunde sitta ner och måla ägg eller dra på sig badkläder och bada i poolen, medan alla vuxna med nöjd min kastade sig över matbordet. Det hela blev jättelyckat och något vi säkert gör igen. Michi satt fast i möte med bostadsrättsföreningen här och kom tyvärr inte loss och Anna var hemma och gjorde ett spanskaprojekt med två kompisar, men Fredrik var med och träffade sina kompisar.

Våra gäster, Linnea och Ellen, valde att inte gå med på lunchen. Istället blev det en jättepromenad runt Little India, Chinatown och tvillingtornen. Något som säkert gav dem mycket mer. På kvällen tog Anna med dem på Gold Class-bio i shoppingcentret 1 Utama för att se Fast and Furious. Gold class innebär att det bara finns 20 enorma fåtöljer i biosalongen, du får en filt att gosa in dig i och kan trycka på en liten knapp för att beställa in läsk, öl, små maträtter, popcorn m.m. Viss risk finns att man somnar in, som i soffan hemma, och jag tror inte Michi klarat att se en hel film hittills... Priset för att gå på detta är 40 RM, dv s ungefär som en vanlig biobiljett i Sverige. Vill man istället gå på "vanlig" biosalong betalar man 8 RM. Helt ok :o)

Fredrik, som normalt spelar hockey på fredagar, hade fått inställt igår och hade istället match nu på lördag kväll. Underbar tid på påskafton! Vi var bjudna på fest så han fick skjuts av några kompisar. Här får och ger man mycket hjälp till alla vänner eftersom det inte finns någon familj att falla tillbaka på.

Själva var vi som sagt på mycket trevlig fest med påsklekar, påsklamm, goda viner och trevligt sällskap. Vad kan man önska sig mer? Möjligen att ha varit lite piggare i morse, kanske.