20 mars 2021

En för upptagen krögare...

Imorse åkte vi ner till stranden för att äta frukost. Snart lämnar vi ö-livet och återvänder till stan.


Vi gick till La Chocolatine, ett franskt kafé för att få lite europeisk frukost. Där var det helt tomt. Vi blev placerade vid ett bord och fick en meny. Jag bad om en till så vi båda kunde välja samtidigt, men de hade bara en. När vi skulle beställa kastade den franske ägaren upp dörren och kallade på kyparen som kom tillbaka till oss med beskedet: Ni får inte beställa från menyn. Kocken är upptagen. Ni får handla färdigpackade mackor inne i kaféet. Hur kan en kock idag säga att han är för upptagen? Här kämpar så många ställen för sin överlevnad och så har han inte tid för de två enda kunder som är på plats. Vi reste oss faktiskt och gick. Han var inte värd att tjäna några pengar. Då lade vi dem hellre på någon annan behövande...


Istället hamnade vi på The Loaf mitt emot Cenang Mall. Vi frågade om de hade kaffe och fick till svar att de även gärna serverade frukost... Ljust och trevligt var det också.


Här var det franskt så det förslog. Michi tog en Clubsandwich och jag en croissant med ost och skinka. Även kaffet var gott. Slutet gott allting gott.


Flera av de små jasminbuskarna vi köpte har dött. Det är så varmt nu så de har svårt att överleva som nya i solen även om vi vattnar varje dag. Sex av arton är bruna nu. Vi får väl se om de kan ta sig när det börjar regna igen om ett par veckor...


När jag skulle ta in tvätten idag så flög en fågel skrämt iväg från en buske. När jag tittade närmare var där ett litet fågelbo med ett ägg i. Spännande med nytillskott i trädgården.


På kvällen åkte vi ner till stranden igen. Vi har provat många bra restauranger. Ikväll ville vi bara strosa på stranden och låta stegen föra oss dit det såg trevligast ut. Bara att gå i den här fantastiska solnedgången var härligt.


Det enda som var öppet var Yellow café. De hade en trubadur idag som var riktigt bra. Ändligen fick vi se lite folk också. Det blev en riktigt mysig kväll på stranden.


Michi får roliga påminnelser på sin telefon och här var en från 2005 när han med Fredrik och egna vänner var och tittade på Formula 1  i KL. Det var längesedan.


Nu är det dags att börja packa. Imorgon reser vi tillbaka till KL.