18 februari 2017

Pizzakväll

Vaknade först av alla och tog mig en härlig simtur på morgonen. Det är så fint!


Sedan blev det förberedelse av frukost i väntan på de två skönsovande grabbarna, som till slut dök upp.


Som så ofta på Langkawi kom det förbi massor av folk. Harry kom och skulle titta till våra kameror, Alan var där för att mäta trä som behöver bytas ut på altanen, Yvonne kom förbi för att säga hej, Ulrika kom för att hämta parmaskinka från KL och lite hantverkare kom för att lägga upp takpannor som åkt ner på grund av apor. Fullt hus alltså. På eftermiddagen blev det en tur till mataffären för att förbereda middagen och jag mötte då hela Langkawis poliskår som var ute och marscherade.


Väl hemma igen höll Michi och Thomas på att förbereda med ved för pizzaugnen.


Vi hittade också ett ormskinn i trädgården som någon liten rackare ömsat. Hm, tur man slapp se den.


Michi var nöjd med sin pizzaspade han fått med nu. Killarna körde igång en ordentlig eld.


Medan det brann för fullt hemma blev det en tur upp på berget.


När vi kom hem brann det fortfarande för fullt. Michi hade fått en lasermätare för temperatur och ugnen var nu uppe i nästan 300 grader. Nu bar vi ut alla ingredienser och kunde förbereda våra pizzor.

Den här gången gick det betydligt bättre och pizzorna blev riktigt bra på bara några minuter.


Kul att Michi fått in tekniken nu. Med tanke på hur mycket man får elda så får man nästan vara några stycken när man skall göra detta. Mycket jobb för två pizzor :)


Det blev en jättetrevlig kväll. Jag var rätt trött och lade mig redan strax efter elva men då hade Thomas ännu inte fått komma in i man-caven så killarna var uppe ett tag till.