10 januari 2020

Idag tar vi Chinatown och en nattlig tur i Sri Hartamas

Ny dag och nya sevärdheter. Idag bar det av in till Chinatown. Vi startade inne i Central Market för att sedan ta oss till Old China Café. Nu var det dags att smaka på lite typisk malaysisk mat med bland annat Beef Rendang.




När vi ätit upp hade det börjat regna ute så vi skyndade bort till Petaling Street och tittade på alla kopiesaker under tak. Vandringen fortsatte sedan förbi det kinesiska och det indiska templet och så bort till det nya området med väggmålningar. Lagom tills dess hade regnet slutat falla.


Det är inte jättemånga målningar men de är roliga och interaktiva.



En söt liten gränd som de nu gjort populär.






Ett blivande brudpar var ute med fotograf och råkade ut för en smygfotograf också.




Vi avslutade dagen med en rundtur i Mont Kiara och Sri Hartamas. Vi har ju nu fått en egen skybar i Mont Kiara uppe på Hyatt så dit bar det av först.




Vi strålade sedan samman med Michi och Ludde på Souled Out. Med tanke på hur många vi var så köpte vi in ett öltorn. Vi skojade till det med servitören som ställde det framför Michael med ett ölglas som var stort som en tulpanvas. Han fick sig ett gott skratt.



Vår första maträtt blev Yee Sang. Detta äter man alltid vid det kinesiska nyåret. Maten skall lyftas eller kastas upp med pinnar medan man rabblar saker som man vill ha under det kommande året. Tur, kärlek, pengar, vara frisk etc.




Här är alla redo för sina önskningar. Glömde ta en efterbild. Då ser det ut som om en bomb slagit ner.




Valet föll sedan på Butter Chicken eller pizza.



Kvällen avslutades sedan efter först ett besök på Home and Away och så den hemliga baren i Sri Hartamas. Nöjda vandrade vi hem runt midnatt.