23 oktober 2012

Till Singapore med Fredrik

Måndag morgon, den 22 oktober, traskade Fredrik och jag upp till Mont Kiara Plaza för att ta bussen till Singapore. Mysigt att sticka bort ett par dagar bara vi två. Anna och jag har ju rest lite tillsammans men det har inte blivit lika mycket med Fredrik.


När vi åkt 1,5 timme smällde det plötsligt till och bussen började kränga lite mystiskt. De stannade till på motorvägen och gick ut och kollade. Punka på ett däck. Tur att bussen har många för de kunde krypa fram på motorvägen tills vi kunde svänga av och åka till en verkstad i Tangkak. Här blev det däckbyte. Man brukar ju aldrig titta på däck annars, men kan säga att så blankslitna som dessa däck var så hade de ju inte direkt passerat en svensk besiktning...


Till slut kunde färden gå vidare och 1,5 timme försenade kom vi fram till Singapore.


Vi hade bokat in oss på Swissotel The Stamford, där Anna och Michi bodde i somras. Fin utsikt över Marina Bay!


Vi var nu vrålhungriga och hade dessutom ett uppdrag - Hitta Nespressobutiken. Vi visste att vi skulle ta oss till ION shopping mall. Där hittade i Subway och här i Singapore kan man få dem med riktigt bacon på. Gott!


Sprang runt och tittade i affärer. Fredrik hittade äntligen ett par nya skor på Topshop och vi kikade i den fantastiska "kikki.k", en butik som är ännu bättre än Ordning och Reda. Till slut kom vi till Nespressobutiken och investerade i en grafitgrå CitiZ. Lite kaffekapslar kom med också och vi fick en fin burk för fyra olika kaffesorter som present. Äntligen gott kaffe på Langkawi :) Så nöjd jag ser ut!


Fredrik visste att man kunda handla lakrits i Singapore och vi hittade en stor mataffär i Raffles City efter Annas anvisningar. Där hade de flera olika sorter så han var överlycklig. Efter lite vila på vårt hotellrum 850, var det dags att ge sig ut och äta middag. Utiskten hade då hunnit bli så här fin!


Vi åkte in till Clarke Quay som har många restauranger att erbjuda. Efter ha gått runt hela krysset hittade vi en restaurang med lite italiensk mat som vi stannade vid.


Det blev en god Carbonara till oss var som var helt ok.


Nästa morgon hade vi uppdrag nummer två. Michi hade sist han var i Singapore köpt Tiger-ölglas i plast och ville nu gärna ha fler. Enda stället man kan köpa dess är på Tigers Bryggeri tydligen och att åka dit tar minst en halvtimme och skulle kosta 250 kronor tur och retur. Lite dumt att bara åka på vinst och förlust. Då kom vi på att receptionisten kunde ringa dit och fråga om glasen fanns och det gjorde de inte. Istället tipsade hon om Bugis Street som är en marknad där hon trodde hon sett glasen tidigare. Det var bara tio minusters promenad från hotellet så vi gav oss iväg.


Tyvärr hittade vi inga glas där heller, men väl ett frukostställe. Rocky Master hade jättebra frukost och framför allt väldigt gott kaffe!


Vid tolvtiden var vi tillbaka på hotellet igen och ett var det dags för oss att checka ut och ta en taxi till Balestier Plaza där Odyssey-bussarna går. Det blev en lite smidigare resa tillbaka utan incidenter. Bussarna är ju väldigt bra. Det är sköna stolar som går att fälla, gratis wifi, vatten, dricka och mat ingår, så det är nästan som att flyga. Det enda de inte har är toaletter, men de gör ett par stopp på vägen så det är inget större problem. Allt till det facila priset av 200 kronor per väg.

Väl hemma i Mont Kiara försökte vi ta taxi hem med vår resväska, men när de ville ha 10 rm mot vanliga 4 gick vi istället. Kan tyckas larvigt för så små pengar, men jag är så trött på dessa taxichaufförer som skall ta mer betalt bara för vi är vita. Det var ju 150% mer och det står numera på taxibilarna att det är förbjudet med fastpris och att de måste använda taxameter. Han skyllde på att det var sådan trafikstockning. Rödljus, är ett annat ord för vad som stoppade trafiken där vi stod...