10 november 2021

Sweapromenad, fika och möte med vår revisor

Äntligen kunde jag vara med på en Sweaaktivitet. Det har jag inte varit på hela hösten. Nästan varje träff har varit när vi varit på Langkawi. Idag träffades vi vid MidValley och promenerade därifrån till Chinatown. Det har byggts en ny gångväg längs med en flod och de har gjort det riktigt fint. Det blev en promenad på cirka 4,5 kilometer.



Framme i Chinatown blev det fika på Coffee 16.


Övriga gick iväg på lunch på en veganrestaurang i Chinatown, men jag behövde ta mig hemåt. Skulle handla ljusslingor att ta med till London. Man skrattar alltid gott vid besök i Chinatown för det finns vissa saker som bara är förskräckliga i våra svenska ögen.


Det var riktigt sorgligt att se hur Chinatowns Petaling Street fullständigt har dött ut. De affärer jag skulle besöka var också stängda. Det har gått riktigt dåligt för många under Covidtiden.


Klockan tre var det fika med Juliana, en koreansk mamma från MKIS. Hon har en dotter som också bor i London, ett par år yngre än Fredrik, som också pluggat på Kings och nu gör en master på LSE. Roligt att träffa gamla skolmammor. Michi och jag körde sedan ett spinningpass, hem och duschade snabbt och sedan tillbaka till The Social där vi träffade vår revisor Gabriel. Det finns lite att reda ut vad gäller hur många dagar vi behöver vara i Malaysia för att ha vår skattetillhörighet här. Vi är ju ett lite komplicerat fall då vi inte är tillräckligt antal dagar någonstans, ifall vi skulle börja vara mindre här. Bäst att veta hur läget ligger till. Vi fick oss också en lektion i hur man räknar dagar vid resa så det blir rätt. Nu har vi koll på läget. Skönt!