06 december 2010

Julgranar i Kuala Lumpur

I helgen var jag och Michi nere i KLCC en stund. Här började vi fota alla olika julgranar. Vissa vackra, andra mindre vackra. Just lila är väl inte en färg man förknippar just med jul...

Inne i KLCC finns en liten Harrodsbutik och där inne hittade vi den här mer söta granen som var täckt med så mjukisdjur och nallebjörnar. Hittade också lite god julsenap som vi köpte med hem.

Efter KLCC blev det en sväng till Chinatown där vi träffade en skolkamrat till Michi, Lena Duus, som numera bor i Bangkok sedan ett par år. Hon var här nere med en väninna, Anette. Åkte sedan vidare till Bangsar för att köpa en inflyttningspresent till en fest ikväll.
På Bangsar Shopping Centre hade de riktiga julgranar till salu, men priset var fruktansvärt högt: 1.200 RM dvs nästan 2.500 kronor. Tacka vet jag Ikea där de tar 160 RM för en lika stor gran.

Här hade de granar överallt även om de flesta är i plast. Den stora granen mitt i BSC var faktiskt riktigt fin.

Den sista vi såg var helt klädd i vitt och även om jag gillar rödklädda granar mest, så var den också helt ok. Inomhus med aircond på kan man nästan få lite julkänsla. Julmusiken strömmar ur högtalarna och alla butiker är julskyltade.

Det är nog snart dags att handla en gran hem också.