18 september 2020

Karantän - Dag 5 av 14

Godmorgon dag 5 säger vi här i Kuala Lumpur. Idag var det lite mörka moln på himlen, men inget regn.


Så underbart att ha fått hit lite rengöringsmedel. Rätt äckligt att bo i ett kök och bara kunna torka av med vatten och pappersservetter. Nu gnistrar alla bänkar och bordsytor. Så skönt!


Igår ringde vi ner och frågade om vi kunde få yoghurt till frukost. Det fick vi... tillsammans med en hamburgare. Alltså vi skrattar så mycket varje gång vi tar in maten och ser vad vi har fått.


Lunchen var en pasta som misstänkt såg ut som gårdagens middag.


Vi gjorde i ordning en svensk frukost idag. Det blir inte varje dag, men just hamburgare och pasta till frukost är lite svårt. Tyvärr blir det att vi får kasta en del mat, men vad gör man.


På eftermiddagen idag fick jag ett telefonsamtal från Susan och Anna som ville att jag skulle gå fram till fönstret och kika ner. Där nere, på en refug i mitten, stod de mina fina vänner.


De höll upp en stor banderoll med texten Välkomna och ett stort hjärta. Åh så fint. Det fick upp humöret väsentligt. Vilka vänner!


Vårt badrumsfönster ger viss fängelsekänsla...


Ganska nära där vi bor finns ett shoppingcenter som jag aldrig har sett Jakel Mall. Fick reda på att det tydligen är en tygaffär i flera våningar.


Idag blev det så klart nytt pass. Styrka och gång. Michi hoppade in i nya telefonsamtal och kom inte med på bilden.


Kvällens middag blev panerad fisk med pommes frites. Det var gott med fisk - första gången på länge.


Ny tv-serie idag efter tips från kompisar. Den heter Frikänd och är en norsk serie där bland annat Lena Endre har en av huvudrollerna. Det är bara tio delar så också föredömligt kort. Många serier har ju över 20 delar och då blir det väldigt långt. Michi kom med bilar. Hur gott var inte det...!


En ny berättelse lades ut på Michis LinkedIn. Nu var det dags för nummer 32 och den här söta bilden lades upp. Då var det en kines som kommenterade: Hot Wife. Det var längesedan jag skrattade så.


Anna och Erik plockade ihop allt i Spanien idag. Möbler bars in och utekuddar stuvades undan. Vi jagar föreningen för att få tillstånd vad gäller vår ombyggnad av badrummen men de är bedrövliga på att svara. Anna fick tag på dem en gång och de skulle skicka ett mail, men inget har hänt ännu. De pratar bara spanska dessutom så det innebär lite utmaningar.