17 juli 2011

Poängpromenad på Rörtången och barnen kommer hem

I går var det dags för den årliga poängpromenaden på Rörtången. Varje år vallfärdar alla familjer ner till lekplatsen för att gå den oerhört utmanande rundan runt Rörtången. Hårda grenar som kasta pil på falukorv, pricka pinnen i krocket och kasta ringar runt en flaska. Nu har många av våra vänners barn blivit större så det är de som är funktionärer och vi slipper det jobbet.

Det roligaste är väl den sociala biten när man träffar alla kompisar som är ute och promenerar. Här är lilla Milla som är sju nu och barn till våra vänners barn. Hon skulle hela tiden slå Michi i varje gren och var övertygad om att klara det varje gång. Så söt!


På kvällen är det sedan samling nere på lekplatsen igen klockan sex. Då är det dags för grillkväll. Väderprognosen hade varit dyster för dagen, men den började med kyla och blåst och ju längre fram på dagen vi kom desto bättre och varmare blev det. När det var dags att grilla satt vi bara och njöt i solen.

Michis pappa kom med oss ner och hade med sig en nyinköpt stol dagen till ära. Vi hade med vår lilla japanska grill ner och tog bara korv med bröd.

Klockan åtta åkte vi från landet för att hämta hem våra kära barn som varit utflugna i nästan två veckor. Vi har haft det hur lugnt och skönt som helst, men det är självklart att man längtar efter att få hem dem nu.

Fredrik kom med buss från Norrköping till centralen kvart i nio. Anna skulle sedan landa på Landvetter vid halvtio, men planet blev en timme försenat så vi tog oss en tur hem till Lerum emellan. Så mysigt att ha dem hemma igen! Två jättetrötta barn som bara ville få gå i idé. Verkar nästan som om de har varit upp sent på nätterna... Ja, det hör väl till när man är iväg på läger och kurser. Nu blir det Rörtången framöver i alla fall. Fredrik mumlade igår när han lade sig: "Väck mig inte imorgon. Låt mig sova tills jag vaknar". Så insåg han att han skall jobba i kiosen imorgon och det hördes bara ett stön. Livet är hårt!