16 november 2012

Jakarta 15-16 november

På kvällen den 15 november åkte jag med KLM till Jakarta. Hade bokat in mig på ett hotell mitt i stan. Som tur var så var det helgdag nu och nästan ingen trafik. Annars kan trafiksituationen vara helt galen här. Landade klockan sex efter att ha flugit från KL klockan fem. I Indonesien har de en timmes tidsskillnad mot KL. Hade tänkt att ge mig ut och äta middag, men har sedan fått höra att man inte skall åka taxi ensam efter klockan åtta på kvällen så jag lade ner det.

Hotellet jag bodde på låg sammanlänkat med Grand Indonesian Mall så jag tog en liten tur där. Var bland annat inne i en mataffär där de sålde ägg i små fina korgar.



Middagen blev istället på Paulaner Brauhaus som låg runt hörnan på hotellet. Synd att inte Michi var med för han hade gillat deras utbud av korvar.



Här kunde man beställa smaksatt öl och jag beställde en med Lemon and Lime. Det smakade ungefär som en shandy, kanske lite syrligare och utan bubblor.



Fick mig sedan en skön och lugn kväll hemma med en god bok :) Nästa dag gick jag och handlade lite julskivor jag såg i en butik igår när jag haltade runt i shoppingcentret. Hittade en julskiva inspelad av ett kubanskt band och det var första gången jag kände att jag ville dansa till julmusik...

Vid lunchtid tog jag mig en liten massage på hotellet. Tala om lyxigt. För knappa 300 kronor fick man eget rum, med dusch och egen toalett, stearinljus, fotbad och fantastisk javanesisk massage i en timme. Så otroligt skönt och så bortskämd man är!

Fick sedan gå och checka ut från mitt hotellrum. Hade fått ha det till klockan två, så längre än normalt, men jag behövde inte åka till flygplatsen förrän klockan halvfem så jag satte mig i en kaffelounge med min dator och surfade lite. Beställde in lunch vilket blev de längsta vårrullar jag någonsin sett. Lite roliga!



Landade så i KL igen klockan halvelva på kvällen och tog KLIA Express hem efter ett lyxigt dygn!