04 augusti 2011

Los Angeles 4-14 augusti, dag 1

Torsdagen den 3 augusti ägnades åt packning. Fredrik jobbade för första gången på Soft Touch och fick städa lagret och packa ordrar m.m. Det verkade som om han tyckte det var riktigt roligt! Tidigt, tidigt fick vi sedan gå upp i morse för taxin kom och hämtade oss 4.15. Inga problem med våra stora väskor och när incheckningen var klar satte vi oss ner för en snabb frukost.

Först flög vi 6.20 till Amsterdam och sedan gick vårt nästa plan 9.50 mot Los Angeles. Det tog nästan elva timmar att flyga och vi hann med ett par filmer och att sova lite grand. Vi har hört att det skulle vara så jobbigt vid passkontrollen i USA, men tvärtom var alla jättetrevliga. Han som hjälpte oss var kines och blev väldigt intresserad när vi bodde i Malaysia. Väl framme var det taxi till Hollywood Roosevelt Hotel som gällde. Nästan lika dyrt som hemma, 80 USD.

Väl framme packade vi snabbt upp, bytte om och gav oss ut på stan. Hotellet ligger vid många av turistattraktionerna och precis på Hollywood Boulevard. Visst låter det flärdigt!

På andra sidan gatan ligger The Chinese Theatre som startades 1927 och där de flesta stora filmpremiärer visas. Utanför finns massor av stjärnor och handavtryck från olika celebriteter.

Vi promenerade sedan gatan bort och fick givetvis snart syn på ett gigantiskt M för McDonalds.

Vi hittade en stjärna för vår egen svenska Ingrid Bergman.

Så var det dags för lunch och vi passade på att besöka den uramerikanska restauranten Hooters, känd för sina yppiga servitriser.

Anna blev serverad öl utan några frågor. Vad hände med regeln att man måste vara 21 i USA?

Tjejerna som jobbade här var väldigt amerikanska i sitt sätt, typ cheerleaders. När de inte visade gäster till bord eller tog upp beställningar körde de med rockringar och visade upp sig så mycket det bara gick. Vi kunde bara skratta!

Vid halvsjutiden var vi hemma på hotellet igen med ett par shoppingkassar förstås. Anna hade bland annat handlat smink på Mac till mindre än halva priset mot i Malaysia. Tanken var att vi skulle hem med våra saker, fixa till oss och gå ut och äta middag.

Nu är dock klockan halvnio och lillfia ligger och sover som en stock brevid mig. Med tanke på att klockan är nästan halvsex på morgonen hemma i Sverige så har vi lyckats hålla oss vakna länge. Vi kan väl bara konstatera att det inte blir någon middag idag...

Sista dagen på Rörtången för Anna och mig

Vaknade tidigt denna sista dag på Rörtången för Anna och mig den 2 augusti. Vädret var skumt, varmt och alldeles disigt.

Jag ägnade förmiddagen åt att packa och packa och packa. Angelika kom förbi en stund och pratade lite.

Michi hjälpte också till inför hemflytten och planterade om våra lavendel från krukorna till rosenlandet. Våra örtkryddor lämnade vi till familjen Bååth som är kvar ett tag till.

Nicole hjälpte Anna att färga håret från blont till mellanbrunt. Nu ser hon ut som i våras!

Extra roligt denna dag var att vi fick beskedet att våra granne och kompis Birgitta Bergin fått klart med att ge ut sin bok Tre veckor! Vi ryckte en flaska bubbel och sprang över för att fira henne. Så kul att allt arbete hon lagt ner nu också ger resultat!!!

Vid fyratiden åkte jag och Anna hem till Lerum. Hon skulle ha middag tillsammans med Lovisa och Erika. Äntligen kunde de förenas alla tre igen efter ett år.

Michi och Fredrik kom hem senare på kvällen och då blev det löjromstoast. En sista njutning av svenska delikatesser innan vi sticker.