12 juni 2015

På plats i Lerum och som traditionen bjuder - Råbiff hos pappa

Hemresan gick hur smidigt som helst. Sex timmars sömn och två filmer senare landade jag på Amsterdam klockan sex på morgonen. Hela flygplatsen var en stor byggarbetsplats! Efter att ha landat här hur många gånger som helst tidigare så kände jag inte igen mig någonstans. Nu fick man scanna sitt handbagage innan man gick igenom passkontrollen, vilket i och för sig var lite smidigare. Planet mot Göteborg avgick i tid, mina väskor kom med en gång och hyrbilen från Europcar stod och väntade.


Har ju förstått att våren varit bedrövligt blåsig, kall och regnig men det var inget jag märkte av. Istället strålade solen från en klarblå himmel, temperaturen låg på plus 20 och det kunde inte ha varit bättre. Lastade in och åkte sedan iväg till Allum för att fixa mitt svenska simkort som inte riktigt ville komma igång. Gick bort till Swedbank och hälsade på Maria också. Efter lite ytterligare ärenden - framför allt stopp i mataffären - så bar det av hemåt för att börja städa huset. Gjorde ett sista stopp på Aspenässkolan för att gå in och överraska Helene och säga hej! Städningen är alltid ett stort jobb. Brukar ju ha lite hjälp av barnen men nu är jag ju själv denna gång.


På kvällen var jag hembjuden till pappa. Vi brukar alltid ha en liten råbiffskväll när jag kommer hem och det var lika gott som vanligt!


Nu var det ju bara ett par veckor sedan vi sågs och han var hos oss i KL, men det är alltid roligt att få ha lite tid med varandra och bara sitta och prata. Fick med mig denna stiliga kavaljer på en liten kvällspromenad när jag skulle gå hem sedan!


Michi åkte idag iväg till Langkawi med tre starka grabbar. Alla fick kockrockar med Andaman Hills 7 och Chef xxx broderat på. 


Det blev musselsoppa följt av vildsvin som Ingvar hade med - egenhändigt skjutet, tror jag...


Det blev tydligen en väldigt bra middag. Nu skall de vara uppe och roa sig och Michi åker tillbaka måndag förmiddag. Återigen är alla fyra på olika ställen :)