11 april 2022

Läkarbesök och en dag med allmänt kaos

Thelma och jag stack som vanligt till Hijauan för att tömma så mycket vi kunde. Övervåningen är nu helt tömd. Skönt! Vid tolvtiden kom ett gäng killar och hämtade allt vi ville bli av med, som ett icke-fungerande löpband, ett trasigt skrivbord mm. Så skönt! Vi stack sedan hem med en fullastad bil. Vi hade tänkt ta ett varv till men sedan kom massor emellan. 

Vår tvättmaskin i Almaspuri hade låst sig och gick inte att öppna. En servicekille kom och skulle byta något. När det var gjort fungerade inte maskinen ändå och ytterligare något behövde bytas. Totalt var vi då uppe i 1,300 rm. Med tanke på att en ny maskin kostar under 2,000 och att man då får garanti i två år, jämfört med tre månader på en reparation, så bestämde jag mig för att vi köper en ny.

En halvtimme senare fick jag besked att Michis och Karthiks flygbiljetter var ändrade. Air Asia har bara en chat med en robot, men till slut lyckades jag få komma till en chat med en verklig människa. Han talade om för mig att inget var fel på biljetterna och att killarna fortfarande skall flyga klockan fyra på onsdag. Detta tog mig två timmar att få svar på och blodtrycket var väl uppe i femhundra... Väl klar med detta samtal, som lämnat en viss oroskänsla, gick jag ner till Harvey Norman och beställde en maskin. Lagret var slut, men nya maskiner kommer in på fredag, förhoppningsvis. Tur vi är bortresta resten av veckan.

Michi var hos läkaren igår då han tycker att han fått lite ont i leder och att blodtrycket känns högt. Vore väl i och för sig inte så konstigt med allt vi har runt oss. Igår var det blodprov och idag var det först MRI (här går det undan) och på kvällen fick vi gå tillbaka igen för att han skulle få en hjärtmätare och en blodtrycksmätare som skulle sitta på ett dygn vardera. Fantastiskt här hur väl allt sådant fungerar här. Global Doctors var helt folktomt när vi kom.


Michi såg ut som en robot när han kom ut med sladdar överallt. Imorgon skall han lämna in utrustningen vid niotiden på kvällen också.


Vi åkte sedan ett varv till Hijauan då Global Doctors ligger precis nära och fick med oss lite saker tillbaka. Det gäller att utnyttja varje möjlighet. Sedan fick det bli en stor kopp te på balkongen.


Varje kväll stupar vi i säng och blogg och annat får bli lidande. Ligger flera dagar efter, men försöker ta ikapp lite nu.