16 november 2011

Halsbandsförsäljning på Manzas julmarknad

Den 16 november var det dags för årets första julmarknad för mig. Nu när Karin har flyttat till Hongkong så var Jeanette stand-in och hjälpte mig med försäljningen . Det är så otroligt mycket roligare att vara två och sälja halsbanden. Är det inga kunder så har man någon att prata med, och är det mycket kunder kan man hjälpas åt, springa iväg och hämta kaffe m.m. Jeanette är dessutom en grym försäljare så det gör ju det hela ännu roligare.





I dagarna tre hade jag suttit inne och gjort halsband. Äntligen har jag kommit mig för att använda alla fina glaspärlor jag köpte när jag var i Tjeckien och hälsade på Marika för ett par år sedan. De silverfärgade skruvarna köpte jag i Shanghai när vi var där på världsutställningen. Det gäller att handla på sig på de olika resorna för det blir inte av att jag gör riktiga inköpsresor. Så mycket halsband gör jag inte. Här kommer i alla fall lite bilder på nyheter. Har nu gjort lite fler korta halsband. 




Ovan är det koraller och vita sötvattenspärlor och  nedan grönt och rökfärgat glas från Tjeckien tillsammans med vita sötvattenspärlor.






Halsbandet ovan är gjort med 1 cm stora vita sötvattenspärlor och nedan ett treradigt halsband med koraller och vita sötvattenspärlor.




Ett halsband med färgglada lerkulor av fimolera.






Halsbandet ovan är med 1,5 cm stora, svarta sötvattenspärlor och nedan är det blått och rökfärgat tjeckiskt glas samt vita sötvattenspärlor i ett treradigt halsband.




De nya halsbanden gick det snabbt åt flera stycken av på marknaden så nu blir det till att producera mer till julmarknaden på skolan den 7 december. Kul när det går åt!
Lite tomt här hemma nu. Igår åkte Fredrik till Singapore för att vara med på Thimun. Det är Model United Nations med väer 1.000 deltagare från 150 länder. Vilken häftig grej att vara med om!

Lugn helg i Mont Kiara

Nu har vi haft en lugn och skön helg. I söndags morse stack jag och Michi till hans kontor för att hämta ett lexikon med affärsengelska. Jag tycker att jag kan finans, men det är svårt att hjälpa Anna med nyckeltal på engelska när man inte riktigt vet vad översättningen är. Nu har vi hjälp i alla fall :)

När vi var vid Mont Kiara Plaza traskade vi över till 1 Mont Kiara där Lotus hade utställning av sina bilar. De är ju inte helt fula...



Michi har haft lite väl mycket på jobbet nu så vi bestämde oss för att prova ett av de två spa som ligger på andra våningen. Det vi gick in på heter Thai Odyssey och vi tog 30 minuters fotmassage. Det var fantastiskt skönt och avkopplande och är nästan så man somnar.




Michi hade dock lite svårt att släppa telefonen även där. Senaste försäljningssiffrorna måste ju kollas... Efter en stund blundade han sött han också :)




Upptäckte idag att jag fått en ny följare till bloggen och det är en malaysisk tjej som flyttat till Göteborg. Helt tvärtom alltså. Så fantastiskt roligt med alla dessa som läser bloggen. Nu är det cirka 40 träffar om dagen, så det är ju mycket mer än bara familjen som det var tänkt från början. Kul!

Röstinspelning och vinprovning

Häromdagen fick jag ett mail med en förfrågan om att spela in rösten för en instruktionsfilm för danska Danfoss, för deras säljare. Efter att jag varit på kontoret och jobbat så blev jag upphämtad av en indisk kvinna vid namn Manju som äger ett produktionsbolag tillsammans med sin man. Vi åkte till en inspelningsstudio i Kepong och jag fick läsa in 71 textstycken. Det var en annorlunda och väldigt rolig upplevelse!

Killen, Sundrra, som jobbade i studion visade sig vara musikproducent och tittade på Anna på Youtube när hon sjöng och blev eld och lågor. Han frågade om han fick ringa om han skulle spela in en låt på engelska, nu gör han mest indisk hiphop. Han hade skrivit drygt 100 låtar och gjort flera album med olika artister. Det blir väl troligen ingenting, men roligt ändå.



På kvällen var det dags för Sweas vin- och ostprovning i Bangsar Shopping Centre. Det har varit mycket strul för att få till det. Har varit tre gånger där och pratat med dem, ringt ett otal antal gånger och skickat mail. I morse kom dråpslaget när de ringde och sade att eventet var inställt. Mitt värsta temperament kom fram, blev jättearg och sade att jag skulle vara där om en timme för att tala med högsta chefen. Det brukar hjälpa här och mycket riktigt, efter 45 minuiter ringde de och sade att det inte gällde vårt, utan ett annat. Vårt var givetvis på gång som det var sagt...




Vi fick hjälp av fransmannen som är ansvarig för ost och vinavdelningen och det var extra roligt att lyssna på hans accent när han ledde oss igenom smaksensationerna.




De hade till och med gjort underlägg med namnet på vinet och osten för var och en av de fyra provningarn.




Michi och jag hade inte hunnit äta middag innan så det blev ett litet stopp på La Bodega efteråt istället. En mycket trevlig kväll!

Sista dagen för Madeleine och Louise

Så var den sista dagen för denna vistelsen i Malaysia kommen. Det blev en lite lugnare dag än gårdagen :) När vi var och fixade naglarna för en vecka sedan fick vi vouchers så nu gällde det för Madeleine och Louise att hinna använda dem innan hemfärden.


Louise har en kompis som älskar Angry Birds och de hade ett stort urval av fåglar man kunde få målade på naglarna.



Så här blev resultatet :)


Madeleine och jag provade för första gång att måla med en soft-gelfärg som torkas i UV-ljus och då är torr direkt och håller i minst tre veckor. Skall bli spännande att se hur det funkar. Här sitter Madeleine med båda händerna i UV-ljus.




När vi var klara traskade vi ner till 1 Mont Kiara för en sista sushi-lunch.



Som sista aktivitet traskade vi över till vårt grann-condo som heter Verve Suites och visade runt. De har fantastiska faciliteter så det är kul att gå dit och titta. Här var vi uppe på taket på A-blocket där vi varit på studenskiva en gång.



Samma holländska som var landskapsarkitekt för vårt condo, Hijauan, har gjort alla planteringar även på Verve Suites. Mycket fint!



För första gången var det möjligt att gå in och titta i Block C som kommer att vara klart att lämnas över till ägarna i december/januari. På taket finns bland annat en pool med gym i vattnet...


...små kuber med hängmatta med utsikt över hela stan...



...och inte minst en utomhusbiograf. Inte så tråkigt. För varje torn överträffar de sig själva, Bukit Kiara Properties.



Sista middagen intogs hemma och det blev grillad lammfilé, potatisgratäng, sallad och ett gott rödvin.



Våra nya "små" ödlor är nu uppsatta på varsin balkong. Såg dessa hos en kompis och var tvungen att härma. Har snöat in lite på ödlor här :) Säger Michi något om att det redan finns en skräcködla så slår jag honom...



Kvart i nio var Jeffrey på plats för att hämta upp våra kära gäster och ta dem till flygplatsen. För första gången på tio dagar var långbyxor och tröja på.



När Madeleine och Louise farit iväg gick vi direkt upp och ringde till Michis pappa, Anders, som fyllde år och fick njuta av fantastisk skönsång...??




Det har varit ett fantastiskt roligt besök. De senaste åren har vi bara setts ett par dagar om året och som Madeleine uttryckte det: Har man fortfarande mycket att prata om efter tio dagar, så är det väl ett rätt gott betyg på vänskapen. Kan bara instämma! Det har varit så fantastiskt roligt - för hela familjen - och vi hoppas att det inte är sista gången vi sett familjen Hultman här!!!