18 oktober 2011

Norsk skaldjursfest på Mandarin Oriental

Efter halsbandskursen med Swea var det några timmar ledigt innan det var dags att snoffsa till sig och för första gången gå på den norska skaldjursfesten som hållis i KL en gång varje år.


Färska skaldjur, lax och massor av godsaker flygs in tillsammans med norska kockar för att ordna en riktig skaldjursfest så som vi är vana vid från Skandinavien. Stora isskulpturer fanns utsatta här och var.



Lars och Michi var väldigt snygga i sina malaysiska batikskjortor!



Efter lite tal av norske ambassadören var det dags att börja äta. Man kan se på både Michi och Ingrid Nordh att maten smakade bra. De hade bland annat en helt fantastisk hummersoppa!


Middagen hölls på Mandarin Oriental och det var över 700 gäster på plats! Detta är en fest vi hört talas om i alla år, men aldrig varit på så det var tur att Lars och Gunilla drog med oss.






Inbjuden som gästartist var norske Alexander Rybak som vann den europeiska schlagerfestivalen 2009. Han var lika söt och duktig nu och fick hela publiken att stå upp och klappa när han framförde den vinnande låten Fairytale.



Efter uppträdandet var det dags för dessert och kockarna gjorde hemlagad jordgubbsglass och lingonglass och med hjälp av lite kolsyreis såg det väldigt dramatiskt ut.



Vid elvatiden var det slut och vi åkte hem till oss. På balkongen öppnade vi en flaska champagne lagom till tolvslaget och firade in Michis 48-årsdag på bästa sätt. Tre timmar senare landade Anna i Dallas...