11 november 2022

Fix med el och gas, lunchdate och "middag" med Anna

Idag gick hela förmiddagen, tre timmar, åt att prata med olika företag och reda ut saker. När man säljer eller köper en lägenhet så måste man ta över el, gas och vatten samt betala deposit för alla. När vi nu sålt Hijauan så gäller det ju att säga upp alla kontrakt. Inte bara för att få tillbaka pengarna, men också för att man blir skyldig om inte den nya ägaren betalar. Nu gick jag igenom allt vi har och fyllde i formulär, skickade in och fixade. Man måste också alltid skicka med en passkopia och det är ibland omöjligt att veta vilket pass man använde från början och de vill ofta inte säga numren. Man får försöka lirka ur dem de sista tre siffrorna eller så och sedan kika igenom alla pass. Nu är det förhoppningsvis klart.

Det blev sedan lunch på Huckleberry i Bangsar Shopping Centre med Linda, en tjej som bott här till och med längre än vi. På vägen hem skrattade jag gott åt juldekorationerna på 163. Det ser så fel ut.


Fascineras alltid över hur mycket blommor och hur grönt det är överallt här. Detta är vid vårt garage på Almaspuri. På eftermiddagen kom regnet igen. Hur mycket som helst nu och de varnar för översvämningar på flera ställen nästan varje dag.


På kvällen blev det middag i sällskap med Anna på Facetime. Så härligt med dessa långa samtal hela tiden. Anna och Erik har nu fixat med lite olika hotell folk kan bo på under bröllopet samt en presentlista där allt skickas hem till dem efter det att folk har beställt. Låter ju smart då gäster kommer från hela världen och de då slipper bära med sig paket.