17 mars 2020

Snabba puckar mot Sverige

Imorse började svaren hagla in. Svenska ambassaden var först:



Strax därefter kom även svar från Expats Centre som sköter alla våra visum i KL:


Michi hade även fått tag på någon höjdare på Immigration och fått ett mycket tydligt svar där det sades att INGA utlänningar med eller utan visum kommer in innan 31 mars. Bara att ställa in sig på Sverige då. Forsatt städning gällde istället.




Så ringde Birgitta från bilen och hade läst spanska nyheter, Där stod det att man nu diskuterade att stänga alla flygplatser. Då skulle det inte finnas någon väg ut för mig. Gränsen till Frankrike är stängd, det skulle inte gå att resa med tåg eller bil. Kvar fanns bara alternativet att hitta en biljett ut så fort som det bara gick. Två biljetter fanns kvar med SAS till 18:10 några timmar senare. Bokade, packade, diskade och bäddade på en timme och kastade mig sedan in i bilen mot flygplatsen. Hade boardingkortet i telefonen. Tack och lov gick det som på räls att både hitta till flygplatsen och lämna in bilen. Väl uppe vid incheckningen var det lång kö.



Skönt när jag sedan upptäckte att den var ännu längre bakom mig. Som alltid så var planet överbokat och vissa fick ställa sig och vänta för att se om någon inte skulle dyka upp. Inte så troligt i dessa tider... Vad skulle man gjort då? Alla hotell är stängda.



Till säkerhetskontrollen hade de satt tejpbitar på golvet så att man inte skulle stå för nära varandra och de ropade hela tiden ut samma budskap om avstånd i högtalarna.



Masken var på hela tiden för att undvika smitta. Jag var nog den enda på hela flyget med mask.



Planet stod inne och jag kunde dra en suck av lättnad när jag fick boarda planet. SAS hade flugit ner ett större plan visade det sig, för att kunna ta hem så många som möjligt. Stor eloge till SAS!



Ett skumt plan stod brevid. Bara helt vitt utan ett enda namn på. Undrar vad det var?




Landade på Arlanda tjugo i elva. Var då superhungrig för det hade inte serverats något på planet av smittorisk. Som tur var så var det lite öppet även så här sent så det blev en liten hamburgare till middag. Tog med den till rummet. Nu sköljer allt över mig. Wow vilken resa det har varit och så skönt att det slutat väl. Nu har jag fem timmars sömn framför mig innan jag skall upp, få lite frukost och sedan flyga ner till Göteborg och hem.