16 juli 2009

Sverige 11 juli - Rörtångens poängpromenad och grillkväll

Idag har det varit Rörtångens stora årliga dag med poängpromenad och grillkväll.

Dagen inleddes med den oerhört krävande poängpromenaden. De gamla klassiska grenarna dyker upp igen. Skjuta krocketklot på en pinne, slå i en spik, kasta pil på en falukorv - ja, man känner igen dem alla... Jag kan ju inte påstå att det är mina toppgrenar, men i år rullade det även min väg. Vi lyckades ta hem en förstaplats - Michi, en tredjeplats - Fredrik och sedan en fjärdeplats - jag. Det var ingen som hälsade på familjen Cederkvist resten av dagen... ;o) Skojar bara!




Senare på eftermiddagen fick Michi hjälp av två starka killar, Fredrik och Martin, och röjde upp på tomten på landet. Han hade varit ute med häcksaxen och klippt diverse buskar och träd så att havsutsikten håller sig fin! Fredrik och Martin har i år förstått värdet av att hjälpa till och tjäna pengar!! Michis syster ringde och bad Fredrik om hjälp med att ösa båten då det regnat en del och hon inte är på Rörtången just nu. Då kom killarna på den briljanta idén att det måste ju finnas fler som inte har båtar med självläns. De började raskt gå ut och knacka dörr och fick flera napp och hade på en helg tjänat ihop över 400 kronor att dela på. Bra att de vill jobba på lite också :o)


Resten av dagen var det ösregn och vi trodde att grillkvällen skulle regna inne. Men icke! Tio minuter innan det var dags, bröt solen igenom och vi samlades nere på lekplatsen med grillvagnar, filtar, mat och goda drycker. Det var ju inte jättevarmt, men lika trevligt som det brukar!