30 augusti 2020

Långpromenad från Puerto Banus och middag på Kala Kalua

Detta var första morgonen fylld av mörka moln. De försvann lite längre fram på dagen, men vi fick lite svalare väder vilket var rätt så skönt.


Efter frukosten åkte vi in till El Corte Ingles igen. Anna behövde handla ett par saker och vi tänkte passa på att se om vi kunde handla rökt olivolja som vi provat i Jerez. Det fanns inte i den vanliga mataffären, men på plan två finns en gourmetaffär och där hittade vi den. Jag var tvungen att ta ett foto på hur de parkerar i garaget där. Alla kör och parkerar så dåligt så jag förstår att man ställer sig så man slipper att få en bil brevid sig!


Anna behövde plugga idag så hon åkte hem direkt från affären, medan Michi, Erik och jag tog en tur runt Puerto Banus.


Det blev ett första stopp strax utanför centrumet där vi tog en kaffepaus.



Vi fortsatte sedan längs promenaden de byggt utmed vattnet. Väldigt fint. Totalt skall denna promenad bli 25 mil och gå från bortanför Estepona ända till Nerja.

Framme vid stranden i San Pedro blev det lunch och spanskan får testas hela tiden.


En kall öl var vi värda efter några kilometers promenad i värmen.



Vi var inte hemma förrän vid femtiden och då blev det siesta och lite bokläsning. Först framåt halvnio var vi redo för middag och vi åkte ner till stranden igen för att äta på Kala Kalua en sista gång denna resa. Det var så vackert i solnedgången.



Eftersom vi kom lite senare denna gång så var det mer folk på restaurangen.


God mat och trevlig service, familjen nära och dessutom väldigt vackert. Inte mycket mer man kan önska sig.


Nu har vi bra två kvällar kvar här. Vi har totalt varit nästan tre veckor. Det känns både länge och kort. Det är knappt så vi vill lämna och resa härifrån vilket väl är ett gott tecken för framtiden.