20 september 2012

Mycket att fixa på Langkawi

Jeanette vaknar tidigare än jag på mornarna och hade hunnit bada och ta detta fina kort innan jag kom upp.


Hon fångade mig på balkongen med sin kamera när jag skulle kolla vad det var för ljud ute i trädgården.




Så blev det ännu en god frukost ute på altanen. Solen var framme mer idag så jag kunde konstatera att en liten bambujalusi skulle göra nytta just på morgonen.



Solen började dock försvinna lite smått och allt tyngre gråa moln började samlas en bit ut till havs.



Medan vi åt frukost kom Montesano som skall sköta poolen. Då fick vi svar på vad denna konstiga skumboll var som låg i poolen - grodägg...



Klockan tio dök Ms Ling upp. Detta är en kinesisk gardinsömmerska som bor i Aloh Setar, 45 minuters båtfärd från Langkawi. Hon kom med mängder med prover på gardintyger och rullgardiner. Efter en effektiv timme var det mesta valt. Hon kommer tillbaka imorgon för att mäta alla fönster. När hon lämnade oss tog Jeanette och jag bilen ner till Pantai Cenang och åt lunch på Red Tomato. Kyparen Ray jobbade sin andra dag som trainee och var verkligen en naturbegåvning. Vi gav honom många uppmuntrande kommentarer!



Lagom tillbaka i huset dröjde det inte mer än en halvtimme innan tunga regndroppar började falla. Det hade kommit en kille till oss för att gräva bort gräs runt poolen. Vi hade hört att hantverkare på Langkawi har sitt eget tempo och det är inte snabbt, och denna kille bekräftade detta. Han var vid vårt hus i kanske två timmar. Under denna tid tog han rökpaus och vilade cirka 1 timme och 15 minuter. Inte så mycket hann bli gjort alltså...




Lamporna runt altanen, som fanns här från början, är i Tiffanystil och riktigt fina.





Varje kväll är det nattmarknad någonstans på Langkawi. Just torsdagkvällar är det nära den här delen av Langkawi och vi gav oss iväg för att hitta den. Vi blev väl inte jätteimponerade. Det var mest färdiglagad mat och frukt som såldes.



Vi lämnade marknaden rätt snabbt och åkte till Orchidria för favoritmaten tigerräkor med mycket vitlök!



Fick här tips om att man kan köpa Nespressomaskiner i samma butik som vi handlade mat när vi landade igår. Låter ju nästan för bra för att vara sant, för enligt Nespresso själva säljs inte maskinerna här utan bara i Singapore. Imorgon är det helgdag så jag får kolla nästa gång jag kommer upp. Efter maten åkte vi tillbaka till Brasserie där vi var igår och köpte med oss en liten ostbricka att äta hemma. D - som är den som går igenom alla defekter med oss - skulle komma klockan 21.30 och gå igenom en del saker. Han jobbar äve med det nya bygget vid Datai så har rätt långa arbetsdagar just nu.


När vi kom tillbaka till huset var det tre vildhundar på tomten. Lite läskigt, men de sprang iväg så fort vi närmade oss. Idag blev det inget kvällsbad för det regnade fortfarande och hundarna smög omkring så vi höll oss inne. Det gick bra det med :)