21 januari 2019

Michi till Nantong och jag träffar Helene Mathisen Smith

Så var det dags för Michi att resa igen. Han blev hämtade av Grace chaufför för att åka till Nantong. rätt som det var blev de stoppade och chauffören fick gå in på en polisstation och Michi satt nästan en timme i bilen och visste inte vad som hände. Det visade sig att bilskatten inte var betald. Till slut var det löst och de kunde åka vidare.


Jag hade inte något speciellt planerat idag utan gav mig ut på den stora gågatan, Nanjing East Road, parallellt med vår hotellgata och strosade runt. 


Vet inte riktigt vad det är med asiater och Disney, men i väldigt många affärer springer man på alla möjliga figurer.


Efter ett par timmar tog jag tunnelbanan till AP Plaza då jag ville gå där lite själv.  Tunnelbanan här känns ju extremt säker. Man får till och med skanna alla sina väskor när man skall gå ner till spåren!


Det blev inte så mycket shoppat på marknaden, men det är roligt att gå runt och titta. Det kändes som om det var rätt så lite folk här nu. Nära vårt hotell ligger en Starbucks och jag gick in för att ta en kaffe på vägen tillbaka. Där innanför var ett litet shoppingcenter och när jag åkte upp till nästa våning möttes jag av den här butiken!!! Så lustigt hur populärt det blivit med Fjällräven - inte så fräckt när vi växte upp.


På kvällen hade jag en träff med Helen Mathisen Smith som jag jobbade med på Wallenstam för hundra år sedan. Hon var där när jag började 1990 och slutade 1998. Vi har alltså inte setts på 20 år!!! Nu träffades vi på en restaurang som hette Azul i French Concession.


Vi hade hur mycket som helst att prata om och timmarna bara flög iväg medan vi mumsade i oss argentinska tapas. En spanjor servade oss hela tiden och vi skrattade gott åt dessa sydeuropéers sätt mot nordiska kvinnor! Vi ville inte ha dessert, men rätt som det var kom det in en creme brulée att dela på ändå Det var bara att tacka! Vilken otroligt trevlig kväll och så roligt det var att ses igen!!!