12 december 2011

Anna lussar

Med en sovande man blev det en lugn söndag :) Först på kvällen fick Anna och jag packa ihop alla Lussesaker plus vår keyboard för att åka hem till familjen Florin-Samuelsson, där Anna blivit ombedd att lussa. Klockan fem var vi på plats och efter mycket god julmat var det vid sjutiden dags för lucian att framträda.



Anna hade blivit ombedd att sjunga fyra sånger och det blev Santa Lucia, Goder Afton, Det strålar en stjärna och Det lider mot jul.




Gästerna var många av familjens vänner i condot, många olika nationaliteter och de tyckte att det var mycket stämningsfullt och fint. Anna var dessutom väldigt nöjd eftersom hon fick lön också. Det var ytterligare en familj som hade velat att Anna kom och sjöng, men tyvärr efter det att vi åkt tillbaka till Sverige.




Vid åttatiden bar det av hemåt igen och efter att ha hämtat upp lite middag till familjen på vägen var vi hemma strax innan nio. En mysig och stämningsfull kväll i tropikerna.

Pepparkaksbak med grannarna

Lördagen den 10 december var det dags för pepparkaksbak med våra australiensiska grannar, Lauren med sönerna Jacob och Harrison. Degen hade vi gjort dagen innan så att den fick stå till sig över natten.


Huset är nu julpyntat och fint. Vår lilla gran är inköpt på Ikea för 129 ringgit vilket ju till och med är billigare än i Sverige, fastän det är därifrån granarna kommer! På Bangsar Shopping Centre har vi sett granar av sämre kvalitet som kostar över 1.000 ringgit!!



Julstjärnorna är upphängda och tomtar och snögubbar framsatta. På onsdag nästa vecka skall jag ha coffeemorning och sälja mina halsband så då är det roligt med lite jul.



Killarna och Lauren bakade på bra och här är första plåten som blev klar :) När vi bakat klart blev det glögg, pepparkakor och ostbricka på balkongen.




Michi var sjuk och låg mest hela dagen, men på kvällen orkade han sig upp ett tag. Anna var ute med Laila och Fredrik var på födelsedagskalas hos Ashleigh, så vi passade på att åka till Bangsar Shopping Centre och restaurant Pressroom där vi inte varit på länge. Inne i shoppingcentret var det julskyltat till tusen och just denna kväll hade de en kör som stod och sjöng julsånger. Jättefint!



På Pressroom blev vi som alltid mottagna av halva personalen. Det är alltid lika roligt. Samma bord får vi också. Denna gång blev vi rekommenderade mat som inte fanns på menyn. Till förrätt var det en italiensk rätt med köttbullar som ostgratinerats och till varmrätt blev det konjaksflamberad pepparbiff. Mycket gott!




Redan vid tio åkte vi hem igen och Michi fick krypa ner i sängen igen. Lika bra att vila sig frisk.