24 augusti 2012

Utmaning hemma

Torsdag redan och näst sista veckan hemma börjar gå mot sitt slut. Listorna på saker att göra är fortfarande långa, men skam den som ger sig.

Anna skulle till stan idag och träffa sin kompis Lovisa, men behövde först göra lite ärenden i Lerum. Skor skulle klackas och nya linser inköpas. Jag passade på att springa in på Röda korset med flera kassar. Damerna som jobbar där är för söta och utbrister "åh" och "ah" för allt som bärs in. Lyckan var total när jag lämnade in en fin docksäng.

När Anna var avlämnad vid tåget åkte jag hem och gav mig på hemmets värsta härd: Tvättstugan... Fullt med saker på alla bänkar och hyllor, kassar med halsband och pärlor på golvet samt olika små käcka sopsorteringspåsar med tomglas, kartong, plast m.m. Suck! När Anna kom hem hade jag röjt ut allt och det stod saker ÖVERALLT i hallen, köket och matsalen. Det var så man undrade hur allt hade fått plats.... Anna såg lätt chockad ut. När det var dammat, dammsuget och våttorkat var det dags att sortera bort och lägga in igen. Nu ser det ut så här:


Är hur nöjd som helst! På kvällen belönade vi oss med färska räkor och avokado. Helene kom ner en sväng också för att titta på alla väskor jag sorterat ut. Skönt med allt som lämnar hemmet!!! Kul också att få tjata lite med syrran också :) Anna och jag kunde sedan somna med väldigt gott samvete. Det bästa är att Michi håller på och fixar med massor av saker i KL också så nu är det dubbelt så effektivt. Skönt det i alla fall, när vi nu är på var sin sida av världen i fem veckor...