07 februari 2016

Pantai Cenang och husbrand

Som alltid är det underbart att sitta ute och äta frukost. Raquel fixade god färsk mangojuice också!




Michi och Roberto satte buddha-huvudet på baksidan uppe på muren.



Lite senare på förmiddagen åkte vi ner till Pantai Cenang och tog en promenad längs med hela stranden. Michi var hemma och fick hjälp med vårt CCTV-system.



Han kom ner lagom till när det var dags för lunch, som vi åt på Yellow Cafåe. Vi skrattade gott åt deras stavning på vispgrädde, wiping cream...




På kvällen skulle vi åka in till Kuah för att äta middag på Alans brors restaurang. Mitt på Jalan Bukit Malut körde vi förbi ett hus som stod helt i lågor. Vi vände och åkte tillbaka och ringde 911. Tur att jag lärt mig lite malaysiska för på Bomba, brandkåren, var det ingen som talade engelska. De frågade om det fanns några människor i huset och jag kunde bara säga att om det gjorde det så var det redan för sent att rädda dem... Det blev flera samtal från dem under den närmaste kvarten och sedan sade de att vi kunde åka. På väg in till Kuah mötte vi sedan två brandbilar och en polisbil med blåljuset på. Vi tror att det var ett kafé som brann som heter Langkanah. Det är torrperiod nu och vi var rädda att hela djungeln runt omkring skulle fatta eld. Dramatisk start på kvällen!



Skönt att veta att vi i alla fall gjort vad vi kunnat. Ikväll är det Chinese New Year Eve och det var en hel del folk på restaurangen så vi hann bli hungriga innan maten kom, men då smakar den som bäst.




Alla verkade uppskattade maten och Alans sällskap :)







Nu går vi in i Apans år - samma år som det var när vi flyttade till Malaysia. Cirkeln är sluten och vi har gått igenom alla tolv zodiakerna. Nu hoppas vi på ett bra år!