10 april 2023

Tillbaka till Hulumale

Så hade vår sista dag för den här gången kommit på Vavathi. Vilken otroligt underbar semester vi har haft. Så här utvilade har vi inte varit på länge. Pappa frågade en dag om det var mycket turister på ön och svaret var: Bara vi. Vilken upplevelse! Morgonen avslutades med ett parti Carram innan det var dags att gå till båten. Thoufeeq hade först chartrat en båt att ta oss till flyget, men så erbjöd sig Andeen att vi kunde ta deras båt. Ståndsmässigt! Fniss.


Som tradition tar familjen alltid kort när någon lämnar ön och idag blev det två. Här med Thoufeeq, mig, Nur, Michi och Aisha.


Och här är även Andeen och Doris med på bilden.


För min båtälskande man så var det här riktig bra!


Det blev en sista blick bakåt mot ön. Tänk att ha allt detta!!!


Michi försvann snabbt upp på övre däck för att kolla när besättningen var på plats.


En enorm båt, kan man väl säga. Vi var nere och tittade i den också, två stora sovrum och två mindre, salong, wifi, kök. Ja, vad ska man säga. Kul att ha fått åka med.


Vid en resort cirka tio minuter bort väntade nästa transport.


Så fick vi vinka hejdå till våra värdar och vi ses igen till Annas bröllop i augusti.



Planen är inte stora. Denna gång fick vi sitta längst fram. Totalt tar de tretton personer.


Så här nära piloterna sitter man och ingen dörr finns. Härligt att se hur de kör i flip-flop...


Överallt under flygningen ser man korallrev. Det finns hur många som helst och färgerna är ju så fina!


Efter 45 minuter kommer man först fram till Hulumale och vid en av de tre broarna har Aisha och Thoufeeq sin lägenhet. 


Rolig att parkera planet vid en brygga. Det går ju också bra. Byggnaden med gaterna ligger rakt fram.


När man kommer ut från flygplatsen så har man landningsbana och byggnad till vänster och havet med båtar för transport till olika öar till höger.


Den tredje partnern i Silversands är Latiff som också har servicelägenheter i Hulumale. Vi fick låna en denna sista natt. Alla har varit så otroligt generösa.


Uppe på taket fanns en terrass med utsikt över det vackra havet.


Det var sovrum, vardagsrum med kök, badrum och walk-in-closet. Hur fint som helst.


Maldiverna är ju väldigt muslimskt och det säljs ingen alkohol någonstans. Man får inte ens ta med sig något själv när man kommer som turist. Nu är det Ramadan och muslimer får inte äta efter att solen gått upp tills den gått ner. Klockan 18:13 var det solnedgång idag och Nur hade bokat in oss på Maldive Kitchen för att bryta fastan - eller break fast som de säger. Man förstår ju vad ordet "breakfast" kommer ifrån.


Rätterna skulle ätas i en viss ordning. Det var en form av gröt och rökta småfiskar - det enda som inte var gott. Man tog sedan en dadel, efter det en form av bröd med tonfisk i, två tonfiskröror med tunna bröd följt av två sorters kyckling med curry och ris. På allt detta kom sedan en efterrätt. Vi var så mätta!



Efter middagen tog Nur oss på en rundtur. Huvudstaden heter ju Male. Ön där flygplatsen ligger och där familjen bor heter Hulumale. Nu har man fyllt upp land och bygger Hulumale fas två. Detta var det fräckaste på ön enligt regeringen. Så där tyckte Nur och vi. Det roliga är att det är en bensinstation. Jag trodde det var något nöjescentrum.


Nur släppte av oss hemma och Michi och jag gick till den lilla restaurangen brevid vårt hotell. Där tog vi, på Nurs rekommendation, en mocktail med passionsfrukt och soda. Väldigt god!!


Då är det sista natten för denna gång och imorgon blir det flyg hem till KL.