06 augusti 2010

Familjen Thonell på besök

Efter Rörtångens marknad fick vi besök av hela familjen Thonell. Denna gång kunde vi ses allihop. Anna och Johan hade ju redan hunnit träffas när Cicci var här nere och hälsade på.

Marika och Hans bor ni i Rom efter ett par år i Prag. Känns som ett ställe som skulle vara roligt att besöka medan de bor kvar :)

Det är alltid lika roligt att ses och det brukar bli många goa skratt under kvällen. Emil och Fredrik hade varit tillsammans i tre dagar på Tjörn nu och var rätt trötta. Det hade varit många kompisar - läs tjejer - att träffa där...

Rörtångens marknadsdag 24 juli

Imorse fick vi åka tidigt från Fiskebäckskil för att komma i tid till Rörtångens marknad. På vägen skulle vi dessutom hämta upp Fredrik från familjen Thonell samt köpa växter till landet. Kvart i elva var jag nere på lekplatsen med mina saker och elva började marknaden...

Förra året var första gången som det var marknad på Rörtången och det är roligt att se hur många det är som är kreativa!

Vår goda vän Marie är en fantastisk marin målare som vi har köpt flera tavlor av. Hon målar motiv på segelduk eller grov duk med fyrar och sjöprickar som specialitet. Jättefina saker!!


Med förra året också var även Ingalisa som är fotograf och som tar både person- och havsbilder.
Så har vi Eva som gjuter i cement och i år hade med jättefina rabarberblad i olika storlekar.

Med var också Elisabeth som väver. Hon köper garn från Kasthall och, efter vad vi har hört, är personalen så förtjusta i hennes mattor så att de köper från henne!

Det är många andra som är med och säljer också. Allt från vykort till böcker om släkter på öarna och så jag med mina halsband förstås.

Det blev väldigt mycket besökare i år och vi hade öppet från elva till tre. Det är väl mest Rörtångsbor som kommer, men Maria Bergh som drar ihop detta sätter upp lappar i kringliggande butiker och annonserar i Kungälvs tidning så det blir lite större varje år. Verkligen en jätterolig dag!

Mikaela på besök och firande av Gunillas födelsedag

Den 22 -23 juli kom Annas syssling, Mikaela, och hälsade på oss på Rörtången. Även om vi kusiner inte hunnit träffas så är det ju jätteroligt att sysslingarna håller kontakten.

Den 23:e tog sedan Michi och jag med oss Mikael upp till deras landsställe på Askeröarna, när vi skulle vidare upp till Fiskebäckskil. Roligt att träffa kusin Lena med familj igen!

Vid sextiden var vi upp i Fiskebäckskil. Det ligger så fint vid havet, mellan Grundsund och Lysekil.

Vi hade bokat in oss på hotell Gullmarsstrand. De hade inga dubbelrum kvar, så vi fick ett enkelrum med en 1,20 säng, men de lyckades pressa in en extrasäng där också :)

Klockan halvsju var det samling för att ta en båttur. För Gunilla var hela festen en överraskning från Lars och Daniel och det var roligt att se hennes förvånade min när den ena efter den andra dök upp. Kändes som halva KL:s koloni var på plats i form av Malmbergs, Sjöbloms, Nordh, Schäfer, Björnered och vi.

Så kom den lilla skärgårdsbåten Windros för att ta oss runt på en tur i skärgården.

Vi åkte ut förbi Lysekil, en runda runt massor av små öar och sedan tillbaka till Grundsund.



I land vid Grundsunds brygga serverades det skumpa och gratulationerna haglade.

Gunillas pappa, Benny, höll lite tal och berättade om Grundsund...

...och Michi passade på att fota med alla vackra flickor :)



Så blev det dags för lite middag på Smultron och Tång. På vägen dit promenerade vi förbi Gunillas och Lars hus.

På restaurangen fick vi en liten introduktion om vår middag, som bestod av toast med löjrom, hälleflundra med pepparot och till efterrätt en chokladkaka. Mums!

På andra sidan satt halva KL-gänget, bestående av Keith Schäfer, Linda Björnered, Stig Malmberg och Ingrid Nordh.

Sedan blev det många fina och föredömligt korta tal av Lars, pappa Benny, broder Reine och ett par vänner till Gunilla.

Följt av ett litet tacktal av födelsedagsbarnet själv :o)

Efter en jättetrevlig kväll fick vi båtskjuts tillbaka till hotellet i Fiskebäckskil. Det är ju riktigt så att man ser fram emot att fira denna milstolpe själv :)