07 april 2024

Åsa och Marita kommer till San Pedro

Idag var det dags för besök av två vänner som båda bott i KL, Åsa och Marita. Åsa skulle komma vid tvåtiden och Marita framåt halvsju. Jag hann jobba undan mina saker och gå en sväng till gymmet. Vid tretiden kom vår nya spis. Dock ingen installatör, han ska komma imorgon bitti klockan nio.


Det blev så roligt när tjejerna kom. Efter lite cava på en något blåsig balkong gick vi in till stan för att titta lite och äta middag. Det blev mat på holländsk-indonesiska El Marquez på huvudgatan och sedan en glass på stället brevid.


Michi skickade bilder hemifrån. Vår båtbrygga är borta. Hoppas de hinner få dit en ny innan sommaren. Det har ju blåst väldigt mycket och vågbrytaren gav sig ju i vintras. Vår brygga har känts lite ranglig och det blev väl inte bättre med alla stormar så det är ju bra om den fixas.


Till Michis stora glädje kom hans väska idag och blev levererar till kontoret. Skönt det!


Alla saker faller på plats så sakteliga. Här i San Pedro väntar vi på att vinden skall avta. Det blåser tio - elva sekundmeter och dynorna fick tas in då de blåste omkring på terrassen. Var lite orolig att de skulle försvinna ut över räcket.

Michi åker till Sverige - och väskan kommer bort

Michi blev upphämtad i San Pedro vid halvniotiden och åker nu till Sverige för att jobba där en vecka. Planet var försenat en del, men de flög ikapp det mesta på vägen upp till Amsterdam. Även om man bokar KLM så är det deras dotterbolag Transavia som flyger från Malaga och då gäller inga av de förmåner vi har på KLM-korten. När Michi väl kom fram till Göteborg var resväskan inte med. Så skönt att vi håller på att avveckla KLM...


Själv tog jag mig en långpromenad runt San Pedro och konstaterade att blått är en populär färg.


Det här så ju helt underbart ut. Vi har stegar för att plocka äpplen. Här plockar de citroner.


Det var fint men disigt nere vid havet. Sandvindarna gör att man inte kan se så långt och terrassen hemma blir helt sandig.


För första gången såg jag skyltar för Senda Litoral, gångvägen som byggs från Estepona till Nerja. Tydligen skall 80% vara klart nu och det blir en sträcka på drygt tjugo mil.


Promenerade bort till Kala Kalua som nu har öppet alla dagar utom måndagar, men bara fram till klockan åtta på kvällen. Det får bli en sen lunch där när Åsa och Marita kommer.


Hemma blev det en god smörgås med jamon serrano.


Michi har engagerat en firma som nu sköter om hans pappas grav. Så fint det är nu varje gång han kommer.


Det blev en väldigt lugn och skön dag hemma. Inga måsten, bara promenad, läsa och prata lite med familj och vänner. Nu hoppas vi att Michi får sin väska imorgon.