19 november 2017

Cocktailkurs på RAD Impressions

Vilken otroligt rolig eftermiddag vi hade idag med våra vänner Helen och Ola. Vi hade bokat in oss på en cocktailkurs i Plaza Damas. Det blev bara vi fyra och vi blev "undervisade" av Shawn som har en egen cocktailbar nere i stan, Omakase, som vunnit massa priser. Allt var uppställt och redo när vi kom dit klockan 3.



Första drinken var en Old Fashioned som är en bourbonbaserad drink. Han gav oss smart tips som att lägga sockerbitar i angostura istället för att använda strösocker. Då suger sockerbitarna till sig så mycket vätska de kan så balansen blir rätt, resten slår man bort.


Så här blev drink nummer ett. Vi sippade bara lite försiktigt först eftersom det skulle göras två drinkar till.


Här är Shawn och Melissa. Shawn demonstrerade för fullt och vi fick göra efter.


Nästa drink var en White Lady som är ginbaserad. Inga fancy shakers här inte, utan vanliga plastburkar funkade precis lika bra.


Sista drinken var en mojito, vilket är en favorit, så det var kul att den ingick. När vi skulle ha krossad hit kallade Shawn det för "anger management". Vi fick slå sönder is med en tom flaska.


Här kommer den färdiga drinken. Den drack jag glatt ut och sedan fortsatte vi smutta på de två första. Inte ofta man slurpar i sig cocktails så här tidigt...


Efteråt gick vi till Naked, en restaurang uppe på Plaza Damas, och tog en tidig middag.


Verkligen en superrolig dag och ett ställe att ta med vänner till!!!