12 november 2011

Våra stora tjejer åker hem, 6 november

Nu var det redan söndag den 6 november och Anna skulle hem med planet som gick 12.25 från Langkawi. Det är mycket att göra i skolan nu sista året, så det var till att åka hem och sätta sig vid läxböckerna. Tillbaka vid hotellet igen tog vi oss en promenad längs med stranden för att äta lunch på Frangipani. Michi och Fredrik sprang runt och fångade krabbor för att skrämma tjejerna med. De ser egentligen rätt söta ut. Krabborna alltså :)


Mysigt att vara tillbaka på Frangipani och bli mött av personalen som ropar : Welcome back!



Vi satte oss i deras båt de har på stranden och gjorde våra beställningar. Svåra val...



Michi tog sig en liten power nap medan han väntade på maten.



Vid sextiden hade även Caroline packat ihop sina saker och var redo att åka själv hem, hela vägen till Arlanda. Nationella prov och annat väntar i veckan som kommer. Louise och Madeleine blir kvar ett par dagar till.



Så åkte vi alla med ut till flygplatsen. Bagaget kunde checkas in hela vägen och alla boardingkort var klara så allt var på plats. Förutom ett kort byte i Amsterdam med bara 55 minuter, så fanns inga hinder på resan. Dags för mamma Madeleine att vinka hejdå.



När Caroline försvunnit in genom passkontrollen så tog vår minimerade styrka på fem personer en taxi för att åka iväg på nya äventyr. Vi åkte nu iväg nästan 30 minuter och följde kusten längs en sträcks som var rätt bergig. Färden gick upp och ner i riktning mot Berjaya resort och vi stannade sedan till vid Telaga Harbour. Det var som att komma till en liten marina någonstans vid medelhavet.


Vi hittade en restaurang som hette Tapaz och som, inte helt förvånande, serverade tapas :) Vi beställde två mixde fat, ett grekiskt och ett mer spanskt och för varje fat vi beställde fick vi en karaff Sangria. Låter ju livsfarligt, men det var lika snällt som dryckerna brukar vara här i Malaysia.





Restauranterna låg på rad längs marinan och det fanns mycket att välja på - allt från franskt brasserie till argentinsk churrasqueria. Vi satt skyddade under palmblad när regnet började dugga, men lagom till desserten fick vi kasta oss in under tak när ett riktigt regnoväder brakade loss.



När vi väl skulle hem träffade vi ett par intressanta familjer, svenskar också, som väntade på taxi före oss. Ena familjen var jättetrevlig och tog till sig Malaysia, medan den andra var så otroligt negativ. Roligt resesällskap... Allt från frågan om barnen verkligen gick i skola med de LOKALA, vilket tydligen skulle varit fruktansvärt, till att maten alltid tog lång tid, att vi får betala skolan själva - det gör man ju i Sverige med, men med all skatt, till att man inte vågar äta mat ute för de säljer ju ur bagageutrymmet på bilen!!! Intressant, har aldrig handlat där faktiskt... Vi fick oss många goda skratt i bilen hem. Vissa människor borde stanna hemma när det är så läskigt att ge sig ut och resa :)