18 juli 2014

Till Stava och Madeleine

Som alltid när man bor på hotell, så är ju hotellfrukosten nästan det bästa målet. Vi satt i solen ute och njöt av den goda maten.


När vi lämnade hotellet skrattade vi gott åt den här skylten. När vi kom fram igår körde Michi ända fram till hotellet och vi upptäckte först efteråt att det stod svag bro. Senare på kvällen hade de stängt grinden...



GPSen visade återigen på små skumma vägar och idag var de om möjligt till och med mindre än igår. Vi pratar om grusvägar...



Rätt som det var kom vi fram till en stor bilfärja som tog oss över Bråviken till nära Ö. Husby. Vi hade sparat in 6-7 mil på att åka dessa småvägar.



Vår GPS såg lite skum ut när vi åkte över vattnet...



Vårt första stopp denna dag blev i Nyköping hos min morbror Bertil. Kerstin jobbade tyvärr så henne hann vi inte träffa. Vi hade köpt med lite bullar, men Bertil hade ordnat med goda räkmackor.





Bertil och Kerstin hade fixat i ordning ett jättefint uterum där vi satt och fikade.




Michi och jag åkte sedan vidare till Stava i närheten av Åkersberga. Michis pappa har sedan femtiotalet haft en tomt med ett litet hus på som vi ville kolla hur det såg ut. Det var ganska dåligt skick och väldigt litet.



Tomten var dock stor med mängder av blåbär.



Här är ett par bilder från insidan. Huset måste ha fått förbli som det var när det köptes.





El fanns, men inget vatten, och uppe i skogen fanns ett litet utedass.




Alldeles i närheten fanns en liten fin badplats och vi åkte ner och kikade och slappade lite.




Det var riktigt vackert och det var flera som var ute och paddlade på sjön.



Vi skulle upp till Madeleine och Louise idag och visste att det inte skulle vara någon hemma förrän runt sju så vi åkte vidare för att titta på lite andra saker. Det blev ett stopp vid Villa Frescati där Michis mamma växte upp. Det har verkligen blivit en resa i släktens historia.



Vid sjutiden var vi så hemma hos Madeleine och tjejerna fixade med maten. Det blev till att skåla i champagne för att vi alla tre fyllt femtio sedan vi sågs sist och Michi och jag fick tillfälle att uppvakta Madeleine med present.



Vi fick en riktigt god middag och sedan blev det prat och fniss i många timmar innan det var dags att krypa till sängs. Vi fick låna Carolines sovrum nu när hon är och sommarjobbar i London.



Som alltid lika fantastiskt trevligt att träffa Madeleine och hennes fina tjejer, även om det bara var en med denna gång. Om ett par veckor kommer de ner till oss också så i år får vi ses extra mycket!

Idag skulle mamma ha fyllt 75 år! Grattis mamma!