17 april 2016

Äntligen regn

Vid lunch idag var det dags för Michi att resa hem till KL igen. Ikväll bär det vidare av hem mot Sverige och firande av Bärbel som fyller 80 på tisdag. Jag körde honom till flygplatsen. Precis när det var dags för planet att lyfta började det regna för första gången på månader och han fick en lite skakig tur ner till KL, stackaren! Jag passade på att åka och handla i den stora mataffären nära flyget. Hittade då dessa små söta stekpannor som man kan servera mat ur. De fick följa med hem.




Väl hemma brakade ovädret löst med hällregn och lite åska. Man kan verkligen förstå hur torrt det är för bara efter några minuter efter det att regnet slutat var det torrt igen.




Pappa och jag väntade ut regnet och åkte sedan ner till Sun Café för en liten lunch med barracuda och stuvad spenat. Pappa såg inte att "servitrisen" var en kille :)




Efter en skön dag där vi försökte lösa Kakuro på löpande band åkte vi ner till Ambong Ambong för en kall öl innan pappas tredje födelsedagsmiddag. Ägarinnan var där, June, en malaysisk dam som kom fram och hälsade på oss. Trevligt!



Vi promenerade sedan ner för trapporna för att inta en liten japansk middag på Unkaizan. Pappa tyckte det var fantastiskt bra. Det roligaste var när vi gick för då kom ägarinnan med sin man även hit. Hon undrade om pappa just var min pappa och jag berättade att han var här för att fira sin 80-årsdag. Då blev hon helt galen och klappade pappa på bröstet och sade "very good-looking". Det kommer han att leva på länge :)




Väl hemma igen hade vi fått besök av inte bara en, utan två, stora geckoödlor!



Vi avslutade kvällen med att stjäla en liten 18-årig Laphroig ur Michis Man Cave och satte oss att njuta ute i den ljumma natten. Livet är enkelt!