28 december 2009

Julbord på Rönnäng 20 december

Hemma i Sverige igen. Fantastiskt egentligen hur vi har två hem. Vi säger hemma i Sverige, men vi åker hem till Malaysia också. Det var kallt att komma hit. Precis lagom tills vi kom till Göteborg slog kylan till och det var -9 grader när vi landade. Det blev till att ta på sig flera lager av kläder för att inte gå och frysa.

Söndagen den 20 december var det dags för julbord på Rönnängs brygga. En "tradition" vi startade förra året. Turen gick först ut till Rörtången, via Kungälv där vi släppte av Fredrik hos Sanna. Tittade till husen därute och allt verkade ok. Lagom genomfrusna blev vi bjudna på glögg hos Marie och Ingemar. Varmt och gott!

Därefter bar det av upp till Rönnäng i två bilar med totalt fem par. Förutom vi och Ingemar och Marie, var det Kjell och Birgitta, Leif och Eva samt Martin och Mariana. Väl framme vid restaurangen blev vi bjudna på glögg även där. Vi tar ju ofta båten till Rönnäng och vilken enorm skillnad det är att komma dit på sommaren och på vintern!

Julbordet är fantastiskt och av självklara skäl inriktad mycket på havet. Utan att ha räknat tror jag att de hade säkert 25 sorters sill. Till detta kommer diverse laxsorter, ål, räkröror m.m. Maten stod utomhus och trots lite infravärme så var det fruktansvärt kallt. Man fick springa fort!
Till och med vitlöksgratinerade musslor fanns det på julbordet. Kanske inte så juligt, men väldigt västkustskt!

Mellan mathämtningarna fick vi värma oss med maten och snaps.

Efter sjutton snabba lopp ut till matbordet var vi mätta och belåtna och årets första, svenska julbord var avnjutet. Härligt!

Anna stannade kvar på Rörtången hos Emelie och Nicole, så vi passerade bara Kungälv på vägen hem igen och hämtade upp Fredrik, som också haft en rolig kväll.