12 maj 2009

Med Swea på Scania

Den 5 maj hade vi en ny och efterlängtad aktivitet med företagsbesök. Scania hade blivit tillfrågade om de ville ta emot en grupp från Swea och förväntade sig 5-6 stycken intresserade och istället dök nästan 20 personer upp. Jag tror att de som är ute här i Asien som medföljande ofta har varit yrkesverksamma tjejer hemma, som tänker sig komma tillbaka till sina jobb när de kommer tillbaka till Sverige. Självklart kan då ett företagsbesök intressera många, som kanske själva varit på liknande arbetsplatser.

Scania hade verkligen lagt ner sin själ i besöket och gjorde det till en heldag för oss.

Vi samlades på kontoret i Shah Alam strax efter 10 och fick oss ett föredrag till livs av Peter Sjöblom. Roligt att se männen i deras yrkesroll, eftersom man annars nästan alltid bara träffas när det är resor eller någon fest. Nu fick man en lite mer inblick i vad deras arbetsdag innebär. Vi fick också lyssna till Karin som skall praktisera här i Malaysia ett år med HR och jobba med ledarutveckling. Får erkänna att jag blev lite jobbsugen igen när jag var i den miljön...

Efter föredragen fick vi gå till verkstaden och titta på hur Scania lär upp mekaniker samt även titta ute i verkstan där vi fick provsitta en brandbil :o)
Sedan bjöds det på lunch och efteråt bar det av till Port Klang där monteringen av bussar sker. Just denna dag var det lite tomt i lokalerna, men vi fick ändå vara med och se när en del av monteringen skedde.

Hela dagen var jätteintressant och det kommer definitivt att bli fler tillfällen med företagsbesök. Vi har ju både Volvo och SKF här så vi får väl se var vi hamnar nästa gång...