14 augusti 2009

Tillbaka i Malaysia - Familjen Melbi på besök

När vi landade i KL igen och kom hem till lägenheten så möttes vi av familjen Melbi, bestående av Catrin, Ola, Alex och Philip. De bodde här i KL när vi flyttade hit 2004 och flyttade ett år senare. Fredrik och Alex gick i samma klass och var två glada svenskar som fick fart på alla koreaner och japaner i klassen, som annars satt som små ljus. Hm....

Som alltid med gäster hemma fylldes dagarna av shopping, goda middagar ute på stan och stunder vid poolen. Vi hann besöka bland annat den japanska restaurangen en kväll. Alltid lika gott!

Onsdagen den 5 augusti var det dags att bege sig till skolan igen. Anna hade blivit tillfrågad om hon ville visa runt nya familjer och Fredrik ville dit för att träffa sina kompisar. Det är alltid bra att komma dagen innan skolan börjar eftersom man här inte får något material utan måste köpa allt från pennor och suddgummin, till block, pärmar och miniräknare. I år var det krav att 7:orna skulle ha en T184 som kostade endast 500 rm, dvs ca 1.000 kronor! Känns ju bra när man har en liten son som gärna kan lägga sina saker lite här och var. Nu är i alla fall miniräknaren märkt med namn...


Den 6 augusti började sedan skolan och det var hårt för oss alla att ta sig upp tidigt på morgonen. Helst som den svenska tiden fortfarande sitter i kroppen och tidsskillnaden är nu 6 timmar. Förr tyckte jag det var lite dumt att skolan skulle börja en torsdag för det gjorde att man var tvungen att komma tillbaka hit flera dagar tidigare, men nu kan jag verkligen se det praktiska med det. Det är perfekt med två dagar skola och sedan helg för barnen blir så otroligt trötta de första dagarna, så det är skönt med en helg att vila ut på.

På lördag kväll, den 8 augusti, åkte vi och Melbis in till stan, utan barn, för att gå ut och äta på Starhill på Bukit Bintang. Efter en drink mötte vi sedan ett gäng till och åt sedan indisk mat som var helt fantastiskt god. Det asiatiska sättet att äta, med alla tallrikar med mat i mitten på bordet, där alla kan smaka på allt, är verkligen mycket mer tilltalande än att bara få sin egen tallrik.



Efter middagen åkte vi vidare till Traders skybar, som är en av de fräckaste barerna i Kuala Lumpur. Pool i mitten, mycket folk och tvillingtornen så nära så det känns som om man kan röra vid dem!

Kvällen avslutades sedan på Qba - tidigare ett bra salsaställe, men som nu spelade helt andra typer av musik. Då det till slut urartade till slagsmål mellan några på dansgolvet valde vi att åka hem, vid halvtre tiden. Vilken helkväll! Att taxichauffören sedan satt och pratade med marinbasen i Lumut och lät som James Bond själv förstärkte bara intrycket av en kväll där allt kunde hända :o)


Söndagen var dagen för Melbis återfärd till Sverige. Efter en lugn frukost på balkongen, kämpade pappor mot söner i en hård batalj i tennis där papporna stolta kunde sträcka på sig och gå därifrån vinnande. Förlorarna fick göra 50 armhävningar var. Det var svettiga små killar vi fick skrapa upp från golvet.




Kvällen avslutades med middag på food courten i Sri Hartamas. Ett trettiotal stånd med olika sorters mat, bland annat KL:s bästa sushi, bästa satay och - enligt barnen - bästa pizza.



Att kunna få in en färskpressad fruktjuice på nästan en liter för ca 15 kronor gör ju inte saken sämre. Med magarna i fyra hörn vacklade vi hem till den väntande taxin som tog familjen Melbi till flygplatsen och deras färd tillbaka till Sverige.

En fantastiskt rolig vecka!!!