26 april 2010

Variety show och grillkväll, 24 april

Idag var det skolans årliga Variety Show. Då har eleverna chans att uppträda med vad de vill utan att det är någon tävling. Numren kan bestå av allt möjligt från sång och musik till dans och till och med inspelade filmer.

Anna ställde upp som ett av femton nummer och sjöng Out here on my own ur Fame. Hon var andra numret efter pausen och hennes sång gick fantastiskt bra. Ett av hennes bästa framträdanden någonsin skulle jag nästan vilja säga. Ciccis pappa filmade och vi skall få en kopia och då kan jag kanske lägga ut det här på bloggen sedan.

Efter showen som slutade klockan åtta var vi hemma hos Lotta och Fredrik Krantz på grillkväll. Supergod middag med kött fråm hovleverantören Lucky Frozen!

När vi sedan var på väg hem så upptäckte vi efter ett tag att vi hade en fripassagerare. Michi körde och jag försökte fånga denna lilla passagerare på bild och det blev ju faktiskt riktigt bra.

Jag undrar vem som tittar på vem egentligen. Den lilla ödlan åkte med hela vägen hem till Hijauan så jag hoppas han inte behöver springa tillbaks hela vägen igen...

Mari Makan, 23 april

Ikväll var det dags för skolans årliga fest för föräldrar och lärare. Festen kallas Mari Makan vilket betyder "Kom och ät" på malaysiska. Hela festen startar med en gigantisk internationell buffet. Varje land, vissa slår sig samman om de inte är så många, gör ett eget buffetbord med mat från sitt hemland. Här lägger Jeanette och Karin sista handen vid det svenska bordet.


Bordet innehöll många favoriter; köttbullar, laxpaj, hemmagravad lax, gubbröra, chokladbollar, kanelbullar, sill... Allt i en salig blandning. När startskottet sedan går tar man sig en tallrik och går runt till alla länder och tar sig en smakbit här och där. Dansk leverpastej är ju aldrig fel när man är långt från Skandinavien. Sushi från Japan, färska vårrullar från Vietnam, lakritsshots från Finland. Allt finns!!!

När maten är uppäten är det dags för dans och diskjockeyn kör igång. Extra kul med tanke på alla nationaliteter. Man ser japanskor i kimono studsa runt till Dancing Queen, ett par indiskor ledde helt plötsligt alla i riktig bollywooddans och svenskarna är bland de flitigaste på dansgolvet tillsammans ned Nya Zeeländarna och Australiensarna. Underbart kul kväll.
.
När Mari Makan började stängas ner följde vi med ett gäng till vårt gamla hus, Almaspuri, tillsammans med Jeanette och Karin och det blev givetvis det obligatoriska kvällsdoppet i poolen. Hur skönt var inte det efter flera timmars dans i trettiogradig värme :o)
.
Tidigare på kvällen hade vi skickat iväg Fredrik med hans lokala fotbollsgäng till Jakarta. De skulle spela turnering och hade blivit inbjudna av Indonesiens bästa ungdomslag. Första resan för Fredrik utan föräldrar och utanför skolan. Lite nervös var man allt...
.
Anna hade sin första körlektion idag också. Två timmar med lärare inne på Legolandområdet. Hon hade fått köra något varv själv också. Skrattade när jag såg att vissa lärare satt och pratade i telefon när de hade körlektion. Om man kör är det förbjudet, så man kan ju tycka att lärarna borde föregå med gott exempel.
.
Först sade läraren att Anna skulle få komma ut och köra på riktiga väger efter sex lektioner, av de tio hon skall ha, men redan efter dessa första två har han nu sagt att det blir riktiga vägar nästa gång, på tisdag nästa vecka. Spännande!