30 juni 2022

Tillbaka till Rörtången

Idag kände sig Michi helt bra så när som på hostan och det följer trenden precis på den nya Omicronvarianten. Vi bestämde oss för att åka ut till Rörtången redan idag. Jag åkte ner till centrum för att fixa ett par saker och passade på att köpa en ny blomma till mammas grav. Helene gör alltid så fint där, så nu var det min tur att plantera något också. På torget säljer de hur mycket blommor som helst.


Jag var tvungen att fota panelen inne i bilen idag. Det är inte ofta man ser att det är 28 grader ute i Sverige!


Det blev fint på mammas grav med ett litet nytillskott. Känns alltid bra att gå dit och prata lite.


På vägen tillbaka passade jag på att hoppa in på Lerums bibliotek. Sverige är fantastiskt med hur man kan låna böcker. Jag har i och för sig gått med i Låna och läs i Akademibokhandeln men då måste jag ju ta mig till bokhandeln varje gång jag skall byta. Nu kunde jag få med mig en hel hög som jag får ha i sex veckor.


Vid halvfemtiden åkte vi in till stan och gjorde ett stopp vid Mariaplan då Michi ville köpa ett par blommor till sin pappas grav.


Det blev jättefint med lite färg på graven. Kändes bra att ha varit på båda ställena idag.


Vi åkte sedan och hämtade upp Chris som skall hjälpa oss med huset på Rörtången. Trots covidvarning ville han hänga med. Med tanke på att man smittar mest innan man blir sjuk eller första dagarna så borde det ju vara rätt riskfritt nu. Tiden lär väl utvisa det.


Solnedgångarna över bergen på Rörtången är fantastiska. Det blir så vackert ljus.


Det känns skönt att vara här ute igen. Lika fint väder fortfarande. De påstår att det skall komma stora regnoväder, vilket nästan känns overkligt just nu.