14 december 2015

Annas nya lägenhet

Klockan tolv idag hade Anna möte med mäklaren för att få nyckel till sin nya lägenhet i W1. Vi hade tagit en taxi dit med full packning med Annas saker. Mäklaren dök dock inte upp förrän tjugo i ett och bad knappt om ursäkt.




Vi stod ute och väntade och det var lite ruggigt. Anna och Michi hann smita iväg och köpa lite städsaker under tiden så det var ju bra.



Medan Anna var inne och gick igenom alla lådor och skåp för inventering så satt vi i trappan och väntade. Tyvärr var lägenheten i bedrövligt skick. Inte städad trots att de sagt det, madrassen var möglig m.m. så Anna var lite besviken. Mäklarfirman hade tagit ägarens ord på att allt var klart så de tyckte det var väldigt pinsamt och nu blev det fart på dem. Anna fick igenom alla sina krav, den skall städas imorgon och hon får ny madrass och spis. Det blev ju bra till slut.




Lägenheten är liten, men världens sötast och har till och med en öppen spis. Den fungerar inte att elda i, men den blir ju jättefint med lite levande ljus i! Fredrik tog kort på oss nu när vi var där för första gången.



Anna själv är så nöjd och nu står hon helt på egna ben med både  lägenhet och jobb i London! Stor tjej och stolta föräldrar.




Vid halv fyra kom vår taxi för färd ut till Heathrow. Det tar mycket längre tid än tåget, men blir betydligt billigare när man är flera. På flygplatsen mötte vi Mateo som tagit tåget och rätt som det var sprang killarna på Fiona, en tjej som gick i deras klass till och med årskurs 10. Hon pluggar också i London. Världen är liten!




Tio i sju gick sedan planet till Malaysia för dessa tre och vårt plan gick kvart över. Nu skiljs vi åt i några veckor och ser Fredrik igen i KL den 9 januari. Vi landade i ett nollgradigt och halt Göteborg så det blev en försiktig körning hem på kvällen. Verkligen olika väder och väglag...