08 september 2015

Till Bicester Village med Anna

Anna hade tagit ledigt från Wistla idag för att vi skulle ha en heldag tillsammans. Vi var uppe tidigt och promenerade tio minuter bort till Marylebone Station.


Här tog vi ett litet lokaltåg som tog en timme till Bicester North för att besöka en stor outlet utanför London. Jag fick hjälp av Anna att lägga upp min första Wistl på deras app :)




Bicester Village såg ut som de flesta outletställen och hade många butiker. Vi fastnade mest inne på Ralph Lauren som ju har mycket fint både för killar och tjejer.



Anna var speciellt nöjd med att hon hittat en Le Creuset-butik där hon köpte sex pyttesmå grytor i keramik så att man kan servera till exempel en liten potatisgratäng till varje person.




På kvällen provade Anna och jag See Sushi inne på deras område. De hade japansk öl som serverades i glas för kinesisk öl. Vi skrattade gott. Vår servitör var uppvuxen i London, men familjen kom från Hongkong. Vi fick får del av Asien ikväll :)



Restaurangen var mysig, personalen väldigt trevlig och maten riktigt god. Jag tycker ju alla priser är hemska, eftersom jag jämför med vad det kostar i Malaysia. Men enligt Anna som bor här och tjänar pund och betalar i pund så var priserna här riktigt hyfsade.






Vi provade också crispy duck. Vi är ju vana att äta pekinganka. Där skär man av det krispiga skinnet på en anka som grillats i ugn och använder sedan köttet till att göra en annan rätt. Här hade ankan först marinerats och sedan friterats i olja. Man drog sedan av skinn och kött tillsammans och det blev betydligt torrare. Tycker nog att pekinganka är godare. Det serverades i alla fall på samma sätt med små pannkakor, vårlök, gurka och hoisinsås.




Anna och jag hann också med lite ost och ett glas vin medan vi väntade på att Fredrik skulle komma hem från gymmet. Vid tiotiden träffades vi på Grand Union för en öl. Så otroligt härligt att få en liten stund med båda två tillsammans. Fredrik hade haft en bra dag i skolan och har träffat en norsk kille, Herman, som han åt lunch med idag. De vill båda hitta ett fotbollslag så lite gemensamma intressen! Fredrik fick också ett Neighbour Card på restaurangen, vilket innebär 20% rabatt för de som bor i Merchant Square.



Efteråt var det dags att gå hem och prata lite med Nur och Charlotte innan vi gick och lade oss. Jag var tvungen att ta kort på Annas kanin, Ilen, som hon fick av min mamma som bebis. Den är fortfarande med överallt :)



En mycket mysig dag denna dag. Imorgon är båda barnen iväg så då får jag sysselsätta mig lite själv.