06 mars 2017

Snö, snö, snö

Michi fick skjuts av Thomas till jobbet idag så att jag kunde få ha bilen. När jag gick upp så var det massor av snö och såååå fint ute i trädgården.


Det kändes väldigt vintrigt att köra omkring och inte alls som om det är mars, fast det kanske är så här mars är i Sverige - lynnigt väder.



Ljuden från vår murstock är jättehöga och när jag försöker lokalisera dem så låter det nästan som det kommer från vår gamla vedspis. Har öppnat alla luckor utan att se något. Den är ju kopplad in på murstocken så det kanske bara blir resonans. Låter definitivt som en fågel.

Jag var iväg till Börje som är ostepat och knäckte till min rygg i morse. Den var lite s-formad. Jag har inte haft ont, men har känt mig lite stel ibland. Nu känns det som om jag har världens träningsvärk i stället, men det kan det tydligen göra i några dagar. Kom också iväg till Posten och fick skickat iväg ansökan om nytt körkort. Lika bra att förlänga det med tanke på de nya reglerna. Mitt gamla går ut om fyra år och då får jag inte förlänga det utan måste ha ett malaysiskt. Det har jag ju redan, men var lite oroligt att jag skulle behöva köra upp igen när jag skall få tillbaka mitt svenska, men det behövs inte. Däremot använder jag ju körkortet som legitimation, så kan jag få tio år till är ju det bra.


På kvällen var vi hembjudna till Christer och Ulrika inne i stan. De hade gjort supergod gulaschsoppa som verkligen passade i detta "skidväder". Till efterrätt bjöd de på Bubbisar. Aldrig hört talas om detta tidigare. Det var glass insvept i ett rispapper med smak. Verkligen goda! Tydligen något nytt och populärt här i Sverige som bara kan köpas på speciella ställen än så länge. Finns inte i vare sig Lerum eller Partille, det har jag redan kollat.


Det blev en relativt tidig kväll med tanke på att jag är vråltrött redan vid tio. En väldigt trevlig kväll i alla fall och planering inför eventuellt besök i Malaysia blev det också.