17 juni 2016

Trädgårdsarbete

Michi skickade foton från ett tidigt Langkawi där regnet vräkte ner. Det går verkligen från ytterlighet till ytterlighet. Från torka och vattenbrist till hällande regn. Så är det i den tropiska delen av världen.




Här hemma strålade dock solen och det var dags att fixa lite i trädgården. Vi har bland annat haft ett gäng stora skifferplattor som legat i en hög på tomten. Inget att lyfta för Michis rygg. Nu hade vi ju dock två starka killar här hemma som gärna ville ha ett gympass. 




Vi lade stenarna från vår grusgång på framsidan och runt huset utanför köket. Nu ser det riktigt bra ut och stenarna kommer till nytta. De har väl burit dit drygt hälften nu så det blir väl lite mer jobb i morgon.





Själv ixade jag först i ordning landen som var fulla med löv och ogräs



Sedan blev det rensning av grusgången. Jag har vattnat med ogräsmedel på de värsta ställena men mitt på så blir det handplockning av varje litet grässtrå. Det tar tid men är samtidigt väldigt avkopplande och en liten ritual varje gång jag kommer hem. Manikyren jag gjorde i Malaysia är nu ett minne blott.




Michi och Tobbe var överlyckliga då de hittat en pub som visade matchen Sverige - Italien i kväll. I Malaysia gick ju matchen lite senare.




Anna, Nur och en tjej till från Wistla var med på en cykeltur för Pride i London och tog sig runt 30 km. Ett bra motionspass. Wistla hittar ju alltid på massor av kul saker så nu var de klädda för OS i Brasilein.




Fredrik och Mateo såg matchen hemma hos Elliott, tillsammans med Regina och ett par till. Det slutade sedan med utgång i Göteborg och de gick till Exxet som fanns redan "på vår tid". Det var nog första gången Fredrik gick ut i Göteborg, men det funkade bra. Man är nästan mer orolig här än när de går ut i KL och London. Så är det väl att vara mamma...