17 maj 2017

TV-tornet och Chinatown

Kate ville gärna till TV-tornet idag och sedan skulle det bli Chinatown, men vi startade med tornet. Fick syn på en skylt jag inte sett tidigare så det blev lite sanna turistfoton. Vi åkte upp i tornet och gick ett varv och tittade på utsikten. Det roliga var att när jag började prata malaysiska och berättade att jag sprang upp häromdagen så fick jag malaysiskt pris istället. Söt personal!



Vi promenerade sedan från KL-tornet ner till Chinatown. I höjd med Old Melaya såg vi en hel del street art. Man ser så mycket mer när man går än när man åker bil.


Lämnade in ett par klockor för lagning nere i Chinatown och promenerade sedan vidare till Old China Café där det blev lunch med Lemon chicken och Beef Rendang. Personalen lika trevlig som alltid och maten lika god. Perfekt ställe att ta med vänner som hälsar på!


När vi kom ut så var det filminspelning utanför - lite spännande. Vi gick sedan bort till Central Market. Kate brukar köpa en t-shirt till sin pappa när hon är ute och reser och en Starbucks-mugg till sin mamma. Hon ville inte ha någon kopietröja utan en med något om Malaysia på den och det hittade vi till slut.


Efter Central Market gick vi vidare till Merdeka Square. Det ligger många väldigt vackra byggnader runt omkring som nu är teater, administrations för turism etc.




Själva Merdeka Square är platsen där Malaysia förklarades självständigt från England den 31 augusti 1957. En stor gräsplan ligger framför det gamla klubbhuset och här spelades det bland annat cricket förr. Nu hålls här mer ceremonier och självklart händer det saker här varje år på nationaldagen.


Vi fick också ett riktigt bra kort med det gamla och det nya KL på bild.


När vi just skulle lämna platsen så hittade vi en skylt till och fick hjälpa en indonesisk kille som var själv att foto honom. Sedan kunde ju han hjälpa oss!


Råkade ut för lurig taxiförare när vi skulle hem. Först visste han inte ens var Mont Kiara låg. Han ville inte köra på taxameter för han kom precis från Mont Kiara (?) och det var trafikstockningar på minst en timme, så 40 ringgit skulle det kosta. Hmmmmm. ut ur taxin igen och så beställde vi en Uber. Ingen trafik överhuvudtaget och priset - 10 RM.


Efter kvällens middag hemma tog Michi med oss till en hemlig bar i Mont Kiara. Här kan man inte beställa vanliga drinkar utan man får en lista att kryssa i vad man gillar. På ena sidan smaker - och här kan man välja flera - och på andra sidan bas, där man bara kan välja en. Efter detta hittar sedan bartendern på en drink. Måste göra jobbet roligare för honom och även spännande för oss.


Små snacks kom in ett par gånger under kvällen. Baren var dekorerad som om man var i en amerikansk pub när det var alkoholförbud.


Så kom våra drinkar in och den ena var vackrare än den andra. Dessutom var de goda!


Efteråt blev det en kvällsöl på Home and Away innan det var dags att gå hem igen.


Kul att även för mig upptäcka lite nya ställen här i Kuala Lumpur.