05 oktober 2011

Coffeemorning med Swea om Deepavali

I tisdags morse, den 4 oktober, hade vi coffeemorning hemma hos Ulrika Eriksson, som fyllde år och dagen till ära hade gjort en god tårta!



Nu närmar vi oss den indiska högtiden, Deepavali, som också kallas ljusets högtid och vi fick besök av en malay-indisk tjej som berättade legenden om hur högtiden kommit till, en riktig saga. Hon var väldigt bra på att berätta så alla satt helt trollbundna. Det var en berättelse om kärlek, svartsjuka, krig och kidnappningar - väldigt spännande!






Klockan tolv var träffen slut och det var dags att ge sig ut i verkligheten igen. Var sedan uppe på Plaza Damas där jag hittat en fantastisk köttaffär som ligger alldeles nära köksaffären. Skulle hitta lamm till morgondagens middag, men just den delen jag behövde fanns inte så vi får köpa fryst i stället. Nästa Sweaaktivitet skall jag ha en smyckekurs för första gången. Skall bli spännande.

Myshelg med familjen

Igår, lördag 2 oktober, landade svärmor Bärbel i Kuala Lumpur igen och skall nu stanna här i drygt två månader till den 14 december. Hon bor i en liten lägenhet alldeles nära oss så vi kan ses när vi vill. I lördags kväll åkte vi upp till Solaris och provade ett nytt ställe som hette D´Empire Brasserie och som vi fått rekommenderat av Karin och Robert. Litet ställe med mycket aircond på inne, som så ofta här, så vi valde att sitta ute. Fantastiskt bra service och väldigt god mat. Kul när man hittar nya och framför allt tar sig tid att prova nya ställen!

Söndagen startade jag och Michi med träning på varsitt håll. Michi spelade squash med vår austrliensiske granne Duro och jag gick för första gången ner för att vara med på en yoga-klass här på condot. Det var jag och 14 indiskor... Kändes väldigt skönt att sträcka ut sig ordentligt och det är dessutom mycket jobbigare än många tror. Fick rejäl träningsvärk efteråt. Skall prova en månad nu. Det är ju så lätt när man bara kan gå ner en trappa och vara utomhus!

Anna var iväg flera timmar och var lärare för en flicka i årskurs sju och Fredrik satt och gjorde läxor i mängder. Anna håller på för fullt och skriver på ett personal statement som hon skall bifoga sina universitetsansökningar som snart skall in. På eftermiddagen traskade jag och Michi iväg för att lyxa oss med lite fotreflexologi. Låter väldigt skönt men kan göra otroligt ont. Gott-ont, om man säger så.



På kvällen gick hela familjen till 1 Mont Kiara för att äta lite sushi till middag. Roligt att plocka från bandet, men det finns även mycket gott att beställa från menyn. Mysigt att ha lite tid hela familjen och sitta och prata, borta från alla läxor, datorer och annat som stör. Lustigt nu hur alla, även barnen, mumsar i sig sushi som ingenting. Anna och Fredrik var ju riktiga matvägrare när de var små, så de har kommit lång väg :)